Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2013 05:45

Намагався продати чотирирічного сина

Автор: Фото: Поліна РОМАНОВА
  Микола Загорулько: ”Торік було 36 убивств, більшість із них скоєні у стані алкогольного сп’яніння”
Микола Загорулько: ”Торік було 36 убивств, більшість із них скоєні у стані алкогольного сп’яніння”

Понад половина злочинів у області — квартирні крадіжки, розповідає заступник начальника обласного управління міліції Микола Загорулько, 54 роки.

— Найбільше крадуть у Вінниці. Бандити стали винахідливі. Спостерігають за квартирою місяцями. Як тільки нікого нема, заливають невідомою речовиною замки, які їх роз'їдають, легко провертають викруткою та заходять. У вінницькому мікрорайоні Старе місто в будинки часто проникають через вікна. Радимо ставити сигналізацію.

Які міста області найпроблемніші?

— Таким став Ладижин, відколи там почали будувати птахофабрику. На роботу з'їхалися майже 7 тисяч людей, є серед них і колишні засуджені. Тепер у місті часто трапляються крадіжки та хуліганства. Можуть зупинити серед вулиці, відібрати гроші, телефон, зняти прикраси.

Один із найрезонансніших злочинів трапився в листопаді минулого року. Двоє хотіли пограбувати заправку в містечку Гайсин, тоді саморобною вибухівкою з цвяхами поранили двох міліціонерів. Їх знайшли?

— Злочинців знайшли за два тижні. Вони таким же способом почали грабувати заправку в місті Умані, сусідньої Черкаської області. Не менш резонансним був випадок у Мурованих Курилівцях, там чоловік хотів продати нерідного 4-річного сина. Перед тим знущався над ним, кидав у ставок. Серйозних злочинів в області поменшало. Торік було 36 убивств, більшість із них скоєні у стані алкогольного сп'яніння. Це на третину менше ніж 2011-го.

У листопаді минулого року рейдери захопили всі заправки "Велс". Як міліція захищає підприємців?

— У корпоративні відносини ми не втручаємося, але на виклик приїжджаємо, щоб стежити за громадським порядком. Справжнє рейдерство було із Кирнасівським цукрозаводом. Але все що ми  могли зробити — заборонити новим власникам знущатися над працівниками, бити та принижувати їх.

Два тижні тому начальник обласної міліції Віктор Русин пообіцяв розігнати всіх міняйлів по області. В Хмільнику недавно затримали чоловіка, усі гроші вилучила міліція. У Вінниці й досі стоять, ходять чутки, що вінницьких міняйлів кришує міліція.

— У Вінниці  постійно проводимо рейди. Маємо право вилучити в дохід держави всі гроші, що вони тримають у руках. А в кишені не маємо права лізти. Останній місяць пильнували Центральний ринок і площу перед Урожаєм. Зафіксували 10 фактів, усього вилучили 20 тисяч гривень готівки. Але вони не каються і повертаються знову. Хоча ризикують, часто стають жертвами пограбувань. Торік валютницю з Урожаю пограбували на 100 тисяч гривень.

16 січня цього року у Вінниці затримали міліціонера за хабар у 4 тисячі гривень. Чи багато таких?

— Це ганебний факт. Такій людині не місце в міліції, його відразу звільнили. Був опером, тиснув на свідка, брешучи, що зробить його спільником злочину, якщо той не заплатить.

Зараз ви читаєте новину «Намагався продати чотирирічного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути