Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 05:10

Заяву на субсидію можна відправити поштою чи інтернетом

Близько 5 млн родин оформили субсидії на комунальні послуги станом на сьогодні. Це майже в 6 разів більше, ніж позаторік. Із лютого уряд значно спростив цей процес.

— Людина звертається із заявою в управління соціального захисту. На місці заповнює декларацію доходів і витрат, — каже міністр соціальної політики 45-річний Павло Розенко. — Також бланк на субсидії можна заповнити вдома і відправити поштою чи інтернетом. У держ­установи йти не потрібно. Не треба довідок про доходи, документів, що підтверджують неплатоспроможність. Їх збирають працівники управління соціального захисту.

Уряд зняв чимало обмежень. Наприклад, субсидію можуть надати, якщо сім'я витратила на навчання чи лікування понад 10 прожиткових мінімумів — близько 15 тис. грн протягом року. Єдине обмеження — покупка на суму понад 50 тис. грн.

— Субсидію ­призначають одразу на рік. Автоматично продовжують на наступний, якщо матеріальний стан родини не змінився. Компенсацію за комунальні дозволили оформляти й тим, хто винаймає житло, — продовжує Павло Розенко. — Сума виплат по субсидіях також зросла. Середня — 210–220 гривень. Є випадки, коли людям нараховують понад 800 гривень у місяць.

Із березня запрацює електронна база даних. Зберігатиме дані про рівень доходу сім'ї протягом останніх п'яти років. Завдяки цьому багатьом людям зможуть нараховувати субсидії автоматично.

Зараз ви читаєте новину «Заяву на субсидію можна відправити поштою чи інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути