Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2016 06:10

Затримали медсестру — інформаторку ДНР

Автор: ФОТО: REUTERS
  Пенсіонерка Ольга Шажкова з Авдіївки на Донеччині вмикає російський телеканал. Бачить на екрані президента РФ Володимира Путіна. Зітхає й перемикає далі — на офіційний канал російської армії. Українські канали у прифронтовій зоні впіймати важко.
Пенсіонерка Ольга Шажкова з Авдіївки на Донеччині вмикає російський телеканал. Бачить на екрані президента РФ Володимира Путіна. Зітхає й перемикає далі — на офіційний канал російської армії. Українські канали у прифронтовій зоні впіймати важко.

У Торецьку на Донеччині поліція разом із СБУ затримали 28-річну місцеву жительку. До липня вона працювала медсестрою міської лікарні, каже головний поліцейський Донеччини В'ячеслав Аброськін.

"Це виявилася місцева Анна Чап­ман — активна прихильниця бойовиків ДНР, — пише в соцмережі Аброськін. — На сепарському мітингу в Торецьку познайомилася з жінкою, що стала її куратором. Через "Однокласники" повідомляла їй кількість поранених і вбитих українських військових, місця дислокації, факти затримання бойовиків. Коли куратор зажадала вбити трьох поранених військових, не виконала цього. Листувалися в соцмережі. Історію повідом­лень зберегли".

Жінка належала до інформмережі бойовиків, ліквідованої на початку серпня, кажуть у СБУ. Її куратор Олена Чайковська живе на окупованій території. Познайомилися у грудні 2014-го.

Затриману звинувачують у сприянні учасникам злочинних організацій. Вирішують, чи триматимуть її під вартою.

150 одиниць військової техніки передав президент України Петро Порошенко військовим 23 серпня. Це — літаки, танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, колісний транспорт, радіолокаційні станції. Техніку зібрали чи модернізували на вітчизняних підприємствах. Після навчань на полігоні неподалік селища Башкирівка на Харків­щині озброєння передадуть армії.

Зараз ви читаєте новину «Затримали медсестру — інформаторку ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути