вівторок, 17 січня 2017 07:50

Загиблого морпіха Сергія Сонька брат упізнав за фото

15 січня у селі Станіславі Білозерського району на Херсонщині попрощались із 23-річним Сергієм Соньком — одним із трьох морських піхотинців, які загинули на Маріупольському напрямку в зоні АТО.

— Сьогодні у нас горе, загинув ще один із наших захисників, — каже настоятель Свято-Покровського храму в Херсоні, військовий капелан отець Сергій. Він править панахиду за Сергієм Соньком. На траурну церемонію зібралися понад 300 людей.

Сергія упізнав двоюрідний брат за фотографією.

— Військові телефонували. Розповіли, що напередодні мали забрати тіла загиблих. До блокпоста під'їхала комісія з Києва, чекали їх. А сєпари написали, що не віддадуть, — каже Сергій, двоюрідний брат загиблого.

Сергій Сонько був командиром відділення 1-ї роти 501-го батальйону 36-ї бригади морської піхоти. У нього залишилися мати в Миколаєві та наречена в Херсоні. Сергій навчався на юридичному факультеті в Чорноморському університеті ім. Петра Могили в Миколаєві. Після звільнення Донбасу планував повернутися у вуз.

Молодший сержант 53-річний Микола Охріменко — позивний "Дєд" — був найстаршим у групі морпіхів, яка 8 січня вирушила на бойове завдання поблизу Маріуполя. Він родом із села Яструбине Сумського району. З дружиною жили в Донецьку. Після окупації міста переїхав до матері. Дружина залишилася в Донецьку, з чоловіком контактувала рідко. Микола Охріменко пройшов Дебальцеве, був двічі поранений. Його мати Тетяна Яківна вже втратила двох синів. Тепер поховала останнього, Миколу.

Третій загиблий — старший матрос 29-річний Сергій Трубін, санітар морської піхоти. Родом із Кіровоградщини. Навчався у Знам'янському професійному ліцеї на муляра і зварювальника.

Група морпіхів не повернулася до частини із завдання. Пошуки тривали три доби. Видання бойовиків написали, що троє українських військових підірвалися на міні. Донецький лікар Олександр Чернов заперечує це:

"Вчора з трьома тілами українських військових зі зрізаними шевронами і без документів привезли і п'ять тіл бойовиків. Було наказано не розтинати. Всі загинули дві-п'ять діб тому. У ЗСУшників — множинні кульові поранення. В одного — множинні осколкові, одна рука сильно розірвана. Схильний вірити, що ті троє — справді наші хлопці. Геройськи загинули в бою".

Зараз ви читаєте новину «Загиблого морпіха Сергія Сонька брат упізнав за фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути