пʼятниця, 06 травня 2016 00:50

Встановили номер "Бука", з якого збили боїнг на Донбасі

Вогнева установка, з якої збили боїнг Малайзійських авіаліній над Донбасом у липні 2014-го, належала 53-й зенітно-ракетній бригаді з російського Курська. Це з'ясувала міжнародна експертно-журналістська група "Беллінгкет".

Експерти встановили другу цифру номера зенітно-ракетного комплексу "Бук 3х2". Його знайшли на кількох відео і фото в Росії у червні, а 17 і 18 липня 2014-го — на Донбасі. У своїй доповіді "Бук 3х2": таємниця втраченої цифри" фахівці проаналізували сім його особливостей. Зокрема — вм'ятину на пластині в передній частині лівого борту, білі відмітки на шасі та комбінацію підключення кабелів до пускового пристрою. "Бук 332" із курської частини — єдина установка, що має спільні з ним ознаки.

Дослідники додають, що "Бук" українського 156-го зенітно-ракетного полку, який базувався 2014 року поблизу Луганська, Донецька і Маріуполя, не має жодної подібної ознаки до того, що на фото та відео.

Літак Боїнг-777, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, збили поблизу міста Торез на Донеччині 17 липня 2014 року. Загинули 298 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Встановили номер "Бука", з якого збили боїнг на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути