пʼятниця, 17 лютого 2017 06:45

У Донецьку готуються торгувати органами

— У нас под боком семимильными шагами формируется мировой лидер рынка торговли органами, — написав 14 лютого в соціальній мережі "Фейсбук" лікар Олександр Чернов з Єнакієвого на Донеччині.

14 лютого в Донецькій обласній лікарні імені Калініна розпочалися триденні курси. Медиків навчають вилучати і зберігати тканини й органи. Курси обов'язкові для всіх лікарів.

— Спочатку навчання пройдуть хірурги: судинні, торакальні, проктологи. Далі залучать травматологів, урологів і гінекологів. Потім у цей список потраплять окулісти, ЛОРи й анестезіологи, — продовжує Чернов. — Першого дня в урології провели спецкурс "Вилучення, транспортування й зберігання нирок". Другий день присвячений видаленню печінки. Третього дня семінар ведуть патологоанатоми. На практиці показують, як вилучати око, шкіру, кісткові тканини.

Для навчання лікарі використовують тіла загиблих бойовиків. До моргів Донецька щодня привозять до десятка трупів.

— Практику вилучення серця в лікарні поки що не проводитимуть. Бо така операція вимагає специфічних знань. До того ж серце потрібно зберігати в спеціальних умовах, яких немає в Донецьку, — зазначив лікар. — В Україні подібні операції ніколи не проводились. Бо закон забороняє розпоряджатися тілом померлого будь-кому, крім родичів.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку готуються торгувати органами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути