пʼятниця, 08 січня 2016 00:50

У Донецьку ділять невикористані ліки

"Продам за половину стоимости часть лекарства називин. Брали ребенку от 6 месяцев, сейчас не нужны", — пише у соцмережі 24-річна Яна Нєстерова.

— Ліки вже забрали, — каже телефоном. Зараз ще маю дитячий крем, який нам не підійшов.

Жителі Донецька та Луганська активно розпродують невикористані медичні препарати. Іноді можна натрапити на вітаміни, краплі від нежитю, таблетки від тиску, дитячі препарати, креми, присипки.

— В ноябре сильно заболела, с высокой температурой. Врачи поставили диагноз воспаление легких, — каже донеччанка 38-річна Надія Марнауз. — Через знайомих замовила з Росії купу антибіотиків, протимікробних препаратів, а діагноз не підтвердився. Мені цього всього не треба. За ліки заплатила майже 5 тисяч рублів, або 1562 гривні. Довго вагалася, чи виставляти на продаж. Понесла по аптеках — не приймають. Така злість узяла — порожні полиці, а вони не приймають. Сфотографувала все і виставила в мережу. До вечора вже забрали два препарати. Тоді зрозуміла, що то людям треба. Організувала групу з обміну препаратами і продажу залишків. Переглянула свою аптечку, додала ще кілька ін'єкцій знеболювального, чаю від грипу, жарознижувального. За недорогі ліки ставлю ціну, хто скільки дасть. Дорогі — оцінюю, як використали. Якщо є півупаковки, то й ціна має бути половинна.

Каже, в аптеках ліки іноді з'являються, але вони — російського виробництва і гірші за якістю, ніж українські.

— Київські антибіотики чи німецькі треба пити п'ять днів, а російські — 10. До того ж вони вдвічі дорожчі, — продовжує Надія. — Іноді люди виставляють дрібні препарати: корвалол чи валідол. Пояснюю, що не варто перепродувати, бо будь-коли можуть знадобитися. А от таблетки від тиску, грипу, кашлю беремо.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку ділять невикористані ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути