Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2016 07:45

Туристам перестали здавати квартири

У Криму розпочався туристичний сезон. Проте ні відпочивальників, ні власників квартир немає.

— Еще при Союзе у нас сдавали недорогое жилье. В прошлом и позапрошлом годах приезжали люди отдохнуть. Сейчас боимся, — каже жителька села Рибаківка 59-річна Тетяна Васи­лівна.

Жінка взялася за городництво. Придбала систему крапельного зрошування. Вирощує помідори й огірки на продаж.

— У нас котедж для відпочивальників — понад 100 "квадратів". За кожен маю заплатити 20 рублів податку зі щоденного доходу. Рахували з чоловіком — за добу не заробляємо стільки. В січні в селі з'явилися оголошення. Хто не зареєструється і не платитиме, відберуть житло. Працює система доносів. Якщо пущу гостей, сусідка напише заяву. Бо в неї бази відпочинку немає. Дуже тішитиметься. Боїмося говорити з сусідами про відпочинок, людей, політику. Вітаються крізь зуби. Й то — не щодня.

Відпочинок пропонують бази у великих містах.

— Ми перереєструвалися і приймаємо туристів, — каже Карим Наїрі, власник бази "Наталі" у Феодосії. — На півострові змінився сервіс. За ту ціну, що пропонували українцям, маємо росіян ще й нагодувати. Ліжко-місце на базі зі зручностями та харчуванням обходиться у 633 гривні на добу. Українці за ці гроші мали гарний номер. Ціни з 2015-го не змінилися. Людей і так нема. За травень прийняв десяток москвичів. І то приїхали випадково, а готелі в центрі були зайняті. Торік трохи було білорусів. Решта — бідна категорія росіян. За сезон мав більше збитків, ніж вигоди. Покрали рушники, постіль, навіть посуд.

Росіяни люблять відпочивати в Ялті. Доба в санаторії "Лівадія" коштує 1133 грн з особи. У вартості враховане 3-разове харчування.

Зараз ви читаєте новину «Туристам перестали здавати квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути