Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2016 06:45

Сто людей отруїлися водопровідною водою

Жителі села Покутине Шаргородського району на Вінниччині скаржаться на високу температуру, блювоту й пронос. Підозрюють, що отруїлися водою з центрального водогону. Ліка­рі дослідили її і заборонили вживати. На стовпах розвісили повідомлення, що ­радять пити лише прокип'ячену.

— Три дні качався на ліжку. Рвав і поносив. Температуру ледь збив. Дочку з онукою з такими ж симптомами відвіз у лікарню, — розповідає 64-річний Дмитро Величко. — Гадав, щось не те з'їли. Вийшов на вулицю, а там усі сусіди жаліються, що безперестанку на унітаз бігають. У лікарню стидно йти, і грошей нема.

Питну воду жителі села беруть із неглибокого колодязя в долині. На горбку — стихійний смітник. Коли відлига чи дощ, забруднена вода зі звалища стікає до криниці.

— Паніка є, але досі не доказано, що отруїлись водою. Є хворі і в тих сім'ях, які мають звичайні криниці. Подібні симптоми — у жителів Джурина, Калитинки, де свердловина завглибшки понад 90 метрів, — говорить сільський голова Василь Войчишен. — Вода у Покутиному — підшкурна (ґрунтові води дуже близько до поверхні. — ГПУ). Може, яка хімія попала. Після висновків санстанції ми провели дезінфекцію. Проби віддали на повторні аналізи.

У селі на тиждень скасували харчування в школі й дитсадку. Сімейні лікарі оглянули 279 селян, серед них — 100 хворих.

Водопровідною водою місцеві жителі користуються 30 років. Отруїлися вперше.

Зараз ви читаєте новину «Сто людей отруїлися водопровідною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути