пʼятниця, 26 червня 2015 07:30

Шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня

Шоста хвиля мобілізації розпочалася 19 червня. Триватиме до 17 серпня. За цей час, як і протягом попередньої, до війська мають призвати 50 тис. осіб.

– Затребувані спеціальності всього спектру аеромобільних військ, десантних підрозділів. Потрібні військовослужбовці, які проходитимуть службу в механізованих, танкових, артилерійських, інженерних підрозділах, – каже 42-річний Владислав Селезньов, речник Генштабу.

У Маріуполі до військкоматів щодня приходять по двоє-троє добровольців. Загалом кількість добровольців зменшилася, особливо у Львівській та Івано- Франківській областях.

– Нічого в призовній кампанії не змінилося, – пояснює 38-річний Ігор Підлісний, заступник Волинського обласного військового комісара. – Як і в попередні рази, призиватимуть тих, хто має військову спеціальність. А також чоловіків, які не служили в армії, але їхні професії треба в зоні проведення АТО. Це – лікарі, програмісти, комп'ютерники, водії, журналісти. На фронті зараз потрібні артилеристи, кухарі, інженери.

У військкоматах кажуть, що жорсткіше почали контролювати тих, хто не з'являється за повісткою. Їм виписують штрафи й виносять попередження.

Зараз ви читаєте новину «Шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути