вівторок, 23 серпня 2016 08:05

"Щороку роблю знімок в українському вінку"

— Раніше президенти були прості. Бачила тут і Ющенка, і Кучму. Йшли собі майже без охорони, з усіма говорили. А ­Порошенко жодного разу не був, — каже 53-річна Ірина Шишкова з Дніпра. 35 років приїздить на Сорочинський ярмарок.

Має червоне намисто і браслет. Щороку привозить їх із ярмарку. Прикрас у неї є кілька десятків.

— Моя перша поїздка сюди була з мамою й односельцями. Сідали на вантажівку з причепом. Обов'язково купували мені шкільну форму й зошити. До ярмарку ставлюся з трепетом. Символічно, що з чоловіком також разом 35 років, — продовжує Ірина Борисівна. — Колись познайомилися тут із подружжям з Німеччини — Куртом і Мартою. Обідали поруч у кафешці, розговорилися за полювання і риболовлю. Одне одного розуміли. Дружба тривала три роки. Зустрічалися тут. Потім вони зникли. Узнали, що Курт помер.

Я тут дуже активна. Якось дивилася конкурс найдовших вус. Так уболівала, що мені поручили вручити приз переможцю. Подарували живого гусака. Зараз ярмарок розвинений. Є зручності, охорона. П'яних не ­бачила. Маю альбом фотографій звідси. Щороку роблю знімок в українському вінку.

700 тисяч гривень обійшлись організаторам виступи артистів Ольги Полякової, Олега Винника й гурту "Дзідзьо". Квиток коштував 50 грн. Цьогоріч концерти на ярмарку стали платні.

100 підприємців відмовилися торгувати через високу оренду за місце. За охорону, водопостачання, санітарні й інформаційні послуги мали віддати 2,4 тис. грн. Частина продавців вирішили торгувати вздовж дороги неподалік головного входу на ярмарок. По 30 грн заплатили сільраді за місце.

Зараз ви читаєте новину «"Щороку роблю знімок в українському вінку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути