пʼятниця, 24 лютого 2017 05:50

Райцентр погодився прийняти львівське сміття

Львівське сміття погодилися прийняти в райцентрі Каховка на Херсонщині. Дозволили привезти 200 "кубів".

— Отримали від Львівської міськради лист із проханням допомогти утилізувати відходи. Порадився з комунальниками і вирішив піти назустріч, — говорить мер Каховки 43-річний Андрій Дяченко. — Приймемо 200 кубометрів. Це символічна кількість, що не зашкодить екології нашого міста. Стільки в Каховці збирається за тиждень. Укладемо зі ­Львовом договір. Домовилися, що вони платитимуть 21 гривню за "куб" привезеного.

Проблеми з утилізацією сміття у Львові почалися наприкінці травня торік. Тоді на міському смітнику біля села Великі Грибовичі виникла пожежа, що спричинила зсув. Під ним загинули троє рятувальників та еколог. Звалище закрили. Львівські відходи стали возити по всій країні.

15 лютого на Грибовицькому полігоні почали зміцнювати дамбу, аби зі звалища не витекли інфільтрати — отруйні води. Можуть потрапити в навколишні водойми.

— Дамба дала тріщину. Якщо її прорве, двометрова хвиля інфільтратів затопить найближчі села. Буде гірше, ніж Чорнобиль, — каже Ігор Муравський, 46 років. Входить до екологічної комісії в справах Грибовицького полігону. — Ще є загроза, що при таненні снігу брудні води підуть у ґрунт. Можуть отруїти інші території, річки.

Зараз ви читаєте новину «Райцентр погодився прийняти львівське сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути