пʼятниця, 21 жовтня 2016 07:50

"Провини Войцеховського — 40 відсотків. Решта на прокурорах і чиновниках"

— Войцеховський украв понад півмільярда гривень. В обороті мав більше. Гроші від продажу квартир вкладав у нові об'єкти, — каже адвокат Олександр Дядюк, 50 років.

Він допомагав ініціативній групі незаконно зведеного житлового комплексу "Флагман" на Харківському шосе, 19.

— Войцеховський почав бізнес у Києві 2004 року. Активізував діяльність 2010-го. Гуляв містом, бачив пустир: "О, тут будуємо". Без рішення Київради й дозволів. Потім на деякі ділянки оформлював право оренди заднім числом. З десяток будинків устиг ввести в експлуатацію через Луганський міський суд, Гребінківський райсуд Полтавської ­області. Проку­ро­ри з'ясували, що частину ­судових рішень він отримав, деякі — підробив. Інвесторам радив заселятися. Підключав тимчасово електрику, тепло й воду. Люди терпіли, бо не мали куди подітися.

Хто має за це відповісти?

— У цій справі провини Войцеховського — на 40 відсотків. Решта на прокурорах і київських чиновниках. Вони знали про аферу й потурали йому.

2012-го я писав купу звернень у прокуратуру про незаконне будівництво комплексу "Перлина Троєщини". Отримував відписки, що підстав для реагування немає. Автор цих відповідей досі працює. Мені розповідали, коли Войцеховський з'являвся у прокуратурі — це було свято. Бо гроші "йдуть".

Чому прокуратура затримала Войцеховського зараз?

— Змінилася влада, з якою він ділився.

Цієї зими у будинках не підключать опалення. Що робити людям?

— Деякі активісти вимагають знести ці об'єкти. Але це — не вихід. Афера Войцеховського за масштабами й кількістю ошуканих людей прирівнюється до "Еліта-центру". Тоді столична мерія передала ділянки з недобудами комунальному підприємству "Житлоінвестбуд УКБ". Вони їх завершили. Зараз необхідно облікувати всі ділянки. Порахувати непродані площі, необхідні кошти для завершення будівництва. Перевести будівлі на баланс КП "Спецжитлофонд". Або домовитись із якимось приватним забудовником, а йому в обмін виділити земельну ділянку.

Що буде з Войцеховським?

— Він у теплих краях, навряд чи повернеться. Шукати його ніхто не буде. Дали спокійно виїхати — значить, заплатив судді й прокурорам.

Зараз ви читаєте новину «"Провини Войцеховського — 40 відсотків. Решта на прокурорах і чиновниках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути