Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2016 00:30

Пересохло джерело святої Анни

Джерело святої Анни пересохло в селі Онишківці Дубенського району на Рівненщині. Сюди приїжджали православні паломники. Купалися й набирали воду для пиття. Лікувалися від хвороб. Зокрема, від безпліддя.

Скит святої Анни розташований за 30 км від Почаївської лаври. Ним опікується церква Московського патріархату. Джерело пересохло, бо поряд зводять 40-метровий храм, пишуть місцеві в соцмережах.

— При будівництві церкви пошкодили джерельну артерію, — каже 25-річний Тарас Паляниця, депутат Почаївської міськради. — Люди кажуть, воду для наповнення джерела завозили ночами з райцентру Кременець Тернопільської області. Але рівень води падав. Пробували бурити свердловину — теж не допомогло.

Рівень води у джерелі впав через посушливе літо. Це трапляється в таку пору року, кажуть у Рівненській єпархії Московського патріархату.

— Неможливо потрапити до купелі саме через літо. Знизився рівень ґрунтових вод. Не потрібно пов'язувати з цим будівництво храму, — говорить ігуменя Михаїла, настоятелька Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Розташований поряд із джерелом. — Усі, хто приїжджають до святині, безперешкодно можуть попити води з джерела чи взяти її з собою.

Зараз ви читаєте новину «Пересохло джерело святої Анни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути