Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2016 07:20

"Няня вкрала доньку. Викупили за дві тисячі"

— Деть куда-то ребенка после садика в Киеве — проблема, — зітхає 29-річна Марія Ловицька. — Бабушки и дедушки далеко, нанять незнакомую няню — страшно. Оставлять на соседей — не вариант, в нашем доме живут только квартиранты.

Жінка переїхала до столиці 10 років тому з Харкова. Працює менеджером рекламної компанії. Із чоловіком Дмитром виховують сина 3-річного Данила.

— Діма — комп'ютерний дизайнер, на роботі допізна. Я теж затримуюсь через переговори. Привести малого в офіс не можу, бо начальник ненавидить дітей. Побачить Данила — оштрафує. Якось колега забрала дитину з лікарні, посадила біля себе. Коли прийшов клієнт, малий захотів у туалет. Контракт зірвався, жінку оштрафували на 500 гривень.

Марія залишає сина на виховательку дитсадка. За кожну годину понаднормового догляду платить 30 грн.

— Садок працює до 18:00. Вихователька погоджується посидіти ще 3 години. Довше не дозволяє сторож. Зазвичай увечері лишається шестеро дітей. Якщо батьки просять на пізніше — забирає їх додому. Даня до виховательки звик, бо лагідна, не кричить. Може пригледіти за ним у вихідні. Для нас це — єдиний зручний варіант. У місяць доплачуємо їй 1,3 тисячі гривень. Ще 320 гривень платимо дитсадку офіційно.

Кадрові агентства столиці пропонують послугу "няня на годину". Дитину можуть забрати з садка чи школи, відвезти додому. Це коштує від 40 грн/год.

— Спершу радимо познайомитись із нянею і підписати контракт, — каже 30-річна Тетяна Главацька, власниця агентства "Господиня". — Застерігаємо клієнтів від приватних оголошень. Торік одна жінка шукала місце няні на різних сайтах ніби від нашого агентства. Потім вкрала дівчинку з дитсадка, почала вимагати викуп. Батьки кинулись до нас із претензіями — а ми ту шахрайку не знаємо. Доньку викупили за 2 тисячі гривень. Своїх працівників перевіряємо, знаємо їхні паспортні дані, місце проживання. Вимагаємо довідки про здоров'я, психічний стан. Буває, няню замовляють відразу на 2–3 родини, знайомих між собою. Тоді просимо на 30 відсотків більше. Це якщо доглядаємо дітей від 4 років. День няня працює в квартирі одних, наступний — в інших. Більше трьох дітей на виховання не беремо.

Залишають дітей в торговельних центрах

У київських торговельно-розважальних центрах є дитячі ігрові кімнати. Залишити там дитину коштує від 30 грн у будні, від 50 грн — у вихідні. Працюють до 21:00. Абонемент на 16 год. продають за 200 грн, на 32 год. — 320 грн. За додаткову плату вихователі погодують дитину в кафе.

Зараз ви читаєте новину «"Няня вкрала доньку. Викупили за дві тисячі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути