Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2017 00:35

Львівське сміття вивозитимуть у Польщу

Сміття зі Львова можуть возити в Польщу. Також міські депутати визначили п'ять земельних ділянок, куди відправлятимуть частину непотребу. Там працюватимуть сортувальні станції.

Після свят у місті — гори сміття. Подекуди майже 1,5 м. Над ним літають птахи. У непотребі шукають їжу бездомні коти й собаки.

— Склалася критична ситуація з вивезенням ­відходів. Є передумови для виникнення в місті надзвичайної екологічної ситуації. Львів вісім місяців у сміттєвій блокаді, — говорить міський голова 48-річний Андрій Садовий. — Якщо українські полігони не прийматимуть сміття, можемо вивозити його в Польщу. Маємо десять міст-партнерів, які не проти переробляти відходи.

— Проблему з вивезенням непотребу має вирішувати і обласна влада. Бо місто є частиною області. Тому ­влада повинна спільно шукати майданчик для утилізації сміття, — каже депутат міськради Юрій Кужелюк, 66 років. — Ганебно й дорого вивозити відходи за кордон. Нове звалище варто шукати в області. Станції сортування — лише тимчасове рішення. Вони перероблятимуть відходи у брикети. Так його легше буде возити.

Проблеми зі сміттям у Львові почалися з кінця травня минулого року. Стався зсув відходів на полігоні в селі Великі Грибовичі Львівської області. Загинули четверо людей. Звалище закрили.

Зараз ви читаєте новину «Львівське сміття вивозитимуть у Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути