вівторок, 23 серпня 2016 07:25

Комунальників судитимуть за зсув сміття у Грибовичах

Колишнього директора львівського комунального підприємства "Збиранка" Богдана Горбаля та його заступника Бориса Плашенка арештували у Львові 16 серпня. Обох звинувачують у службовій недбалості. Мали відповідати за стан Грибовицького сміттєзвалища піді Львовом. 30 травня там виникла пожежа і стався зсув відходів. Загинули четверо людей.

Обидва заплатили по 110 тис. грн застави й вийшли з СІЗО.

— Комунальники не проводили потрібного перешарування сміття землею. Через це звалище постійно загорялося. Допустили, що кут нахилу полігону виріс до 60 градусів. При нормі — 18. Це і призвело до гибелі людей, — говорить прокурор Остап Сидор.

Зсув стався через велику кількість води. Її пожежники вилили на смітник, коли гасили вогонь, переконаний Богдан Горбаль.

— У ніч пожежі я бачив тріщину на звалищі. Про небезпеку попередив рятувальників, — каже Горбаль. — Треба було все пересипати землею й рівняти бульдозером. Але не лити на звалище 3 тонни води.

Третім підозрюваним у службовій недбалості в прокуратурі називають начальника Грибовицького полігону Олександра Куприча. Запобіжний захід йому оберуть, коли вийде з лікарні. Також підозру можуть оголосити чиновникам львіської міськради, які перешкоджали рекультивації смітника.

Зараз ви читаєте новину «Комунальників судитимуть за зсув сміття у Грибовичах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути