Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2015 06:40

Ігор Сотуленко викинувся з дев'ятого поверху

Автор: ФОТО З САЙТА www.comments.ua
  Ігор Сотуленко перед смертю залишив запи­ску, в якій попрощався з рід­ними
Ігор Сотуленко перед смертю залишив запи­ску, в якій попрощався з рід­ними

Вранці 25 листопада з вікна столичної квартири на дев'ятому поверсі викинувся колишній депутат Київради від Партії регіонів 56-річний Ігор Сотуленко. Він — екс-голова правління Укрексімбанку, колишній член наглядової ради Ощадбанку. Був першим в Україні автодилером. Його пов'язують із бізнес-групою колишнього прем'єра Миколи Азарова.

— Основна версія, яку розглядає слідство, — самогубство. Сотуленко лишив передсмертну записку. В ній написав: "Я ухожу из жизни". Попрощався з рідними. Жодних ознак боротьби в помешканні не виявили. Двері квартири були зачинені зсередини, — розповіла Оксана Блищик, 30 років, зі столичного управління поліції.

Останнім часом Ігор Сотуленко з родиною жив за кордоном. Повертатися в Україну не планував.

— Я знав Ігоря понад 20 років, працював у його компаніях. Він першим з українців почав допомагати олімпійцям. Востаннє спілкувалися 10 листопада. Ігор планував зустріч із головою Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою, щоб підписати черговий спонсорський контракт. Жартував, сміявся. Розповідав про свого трирічного сина, — каже 50-річний Андрій Боєчко. — Впевнений, Ігор не міг викинутися з вікна. Він забронював готель у Ріо-де-Жанейро, де влітку наступного року пройде Олімпіада. Купив квитки на кожен день змагань.

Про столичну однокімнатку, з якої викинувся Ігор Сотуленко, його друзям нічого не відомо. Припускають, що це — орендоване житло. Він мав дім у місті Бровари під Києвом і двоповерхову квартиру в центрі сто­лиці.

— Самогубство Ігоря Сотуленка може бути пов'язане з незаконними кредитами, виданими за часів колишнього президента. Тоді державні банки були дійними коровами для Януковича та його "сім'ї". Видавали дуже великі позики, застав під які не було або вони були мізерні. У правоохоронних органів накопичилося багато запитань до Сотуленка з цього приводу. Певно, він зрозумів, що доведеться відповідати. Хоча не виключаю й інших версій, — каже народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ 36-річний Антон Геращенко.

Ігор Сотуленко був одружений. Мав 3-річного сина та доньку. Її вік невідомий.

Упродовж року це п'яте самогубство серед колишніх "регіоналів". 25 лютого повісився у своєму маєтку мер Мелітополя на Запоріжжі Сергій Вальтер. У ніч на 28 лютого з вікна столичної квартири викинувся перший екс-заступник лідера парламентської фракції Михайло Чечетов. 9 березня з мисливської рушниці застрелився колишній народний депутат Станіслав Мельник. Через три дні вистрелив собі в шию екс-губернатор Запорізької області Олександр Пеклушенко.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Сотуленко викинувся з дев'ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути