пʼятниця, 27 листопада 2015 07:50

Ігор Реут на одруження орендував генератор

Автор: ФОТО: reuters
  Співробітник накриває левеня ковдрою під час вимкнення електро­енергії в сафарі-парку ”Тайган” у Білогірську 24 листопада
Співробітник накриває левеня ковдрою під час вимкнення електро­енергії в сафарі-парку ”Тайган” у Білогірську 24 листопада

— В понедельник позвонили из загса. Сказали привезти генератор, если хотим расписаться. Планировали во вторник, 24 ноября. Это дата свадьбы моих родителей, — каже 30-річний Ігор Реут із Сімферополя.

— Живемо у 2-кімнатці, — додає. — Генератора не мав. Скрізь розкупили. Весь день бігав, не знайшов. У відчаї розклеїв оголошення, що візьму в оренду.

Зателефонувала жінка близько 23.00. Запитала годину реєстрації шлюбу й пообіцяла привезти генератор до загсу. Візьме 1500 рублів або 469 гривень.

Прилад потрібен, аби внести реєстрацію шлюбу в базу. Держ­установам їх давали, а загсу — ні.

— Перед нами парі сказали з'явитися, коли буде світло. Наш генератор підвезли за 10 хвилин. Був я і боярин. Понесли його у загс. З першого разу не завівся. Трохи тямлю в бензинових моторах, то розібрав. Завів за півгодини. Весь вимазався в мазут і машинне масло, — каже Ігор. — З нами ще розписалася одна пара. Коли почули, скільки ми пройшли, віддали гроші за оренду.

Весілля замовили в ресторані. Там гостей не прийняли.

— Пояснили: продукти могли зіпсуватися, — каже дружина Ігоря 25-річна Валентина Реут. — Аж молитися почала, щоб увімкнули світло. Врешті накупили хліба, консервів, тушонки. Батьки принесли мариновані овочі. Замість шампанського пили чай, аби зігрітися.

У неділю молодята шукали музик.

— Был на свадьбе, 200 гостей. За столом при свечах скучно. Начали искать хоть кого-то, кто бы умел играть, — каже саксофоніст Семен Юр'єв. — За дві години заробив 10 тисяч рублів, або 3 тисячі гривень. Баяністам дають більше, бо пісні веселіші.

Без світла не можна оформити народження дитини, спадщину, взяти довідку про смерть. Генератор напрокат дають у лікарнях або санаторіях.

— В Симферополе нормальный 30 тысяч рублей или 10 тысяч гривен. В Херсоне нашел попроще, за 6 тысяч, — каже сімферопольський бізнесмен 37-річний Сергій Стиценко. — В нас немовля має хворі легені. Прийшли в лікарню, а там не беруть аналізів. Зараз у Криму найкраща валюта — це генератори. З ними можна порішати бізнесові питання. В одного чинуші мати потрапила в лікарню. Я дав генератор, а він пообіцяв розібратися з перевірками.

У Сімферополі не працюють 13 заводів. Держустанови — по кілька годин на день.

— Ходят слухи, что на мясокомбинате утилизируют две тысячи тонн мяса. Об этом говорят сами работники, — каже сімферополець 45-річний Богдан Бельдій. — Лучше в магазинах не покупать.

В селищі Щолкіне світла немає четвертий день. Газу — також. У всіх будинках — електроплити. Люди готують їсти надворі в буржуйках.

— По городу стоит до пяти полевых кухонь. Можно прийти с баночкой, взять покушать, водички кипяченой, — каже працівниця сільради Галина Павлівна. Прізвище не називає. — Найгірше, що не виписуємо документів. Померли дев'ятеро жителів, а похоронити їх не можемо.

Мавпам у зоопарку зносять ковдри

"Маленьких львят греем в корзине на буржуйке, укрываем их одеялом. Из-за отключения электроэнергии звери могут замерзнуть с наступлением холодов. Сегодня в Ялте шесть градусов тепла. Через неделю температура станет еще ниже", — пише на "Фейсбуці" Олег Зубков, директор зоопарку "Сказка" в Ялті.

Працівники звіринця утеплюють тварин. Мавп укривають ковдрами. Відвідувачів просять приносити теплі речі.

— У нас 250 мавп. Якщо їх не обігріти, хворітимуть, як люди. Матимуть застуду, запалення легень, бронхіт, — каже Зубков. — Без тепла може початися епідемія і вони загинуть. Найгірше — з рибами, тропічними птахами і крокодилами. Їх неможливо загорнути в ковдру чи обігріти.

Зоопарк закупив генератори. Але їх бракує.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Реут на одруження орендував генератор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути