Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2016 00:14

Два банки об'єднаються

Антимонопольний комітет України дозволив об'єднатися Укрсоцбанку й "Альфа банку". Переговори про злиття двох фінустанов тривали з лютого.

"Альфа банк" входить до інвестиційної компанії "ABH Холдингс" із головним офісом у Люксембургу. Його акціонерами є ізраїльські бізнесмени Михайло Фрідман і Герман Хан. Мають близько 50% акцій. Інші троє співвласників — громадяни Росії. Укрсоцбанк належить італійській фінансовій організації "Юні Кредіт". Має 261 відділення.

— Об'єднання банків — нормальне явище в ринковій економіці. Воно позитивно вплине на захищеність депозитів і стійкість банку, — каже фінансовий експерт Олексій Лупоносов, 35 років. — Останнім часом капітал у нас найбільше збільшували російські фінустанови. "Альфа банк" відносять до цієї групи. Сусідня держава посилює вплив на Україну. На відміну від інших банків тут дають позики, кредити. Росіяни знають нашу специфіку й бухгалтерську звітність. Кредитують навіть ті підприємства, що вже років по 10 збиткові. Натомість цього не допускають у ­європейських фінустановах.

— Укрсоцбанк цікавий "Альфа банку" через велику клієнтську базу і приміщення. Будуть нові робочі місця. Відновиться споживче кредитування. Широка мережа банкоматів складе конкуренцію Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Два банки об'єднаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути