пʼятниця, 24 червня 2016 07:45

Чорний дим зі звалища накрив житловий район

— Кілька годин ішов густий чорний дим. Ми забрали дітей із вулиці, позачиняли вікна. Дихати не було чим через спеку та сморід. Надвечір відчинили одне вікно та завішали його мокрим простирадлом. Горить свалка в покинутому кар'єрі, пожежники не встигають підвозити воду, сказали сусіди. Туди кілька років звозять сміття. Підпали були. Але влада закриває на то очі, — каже 38-річна Ірина Яцишин із Миколаєва.

21 червня близько 18:00 на сміттєзвалищі поблизу міського кладовища виникла пожежа. Горіла пластмаса, старі автомобільні шини та будівельне сміття. Вогонь охопив 2,5 тис. кв. м звалища. Їдкий дим накрив Інгулецький район міста. Там проживають близько 143 тис. людей.

"Йшов додому та дихав димом. Вночі нудило й боліла голова. ­Думав помру чи втрачу свідомість. Сьогодні на роботу не пішов", — написав на миколаївському форумі користувач Кремінь.

Місцеві рятувальники гасили пожежу до півночі.

— Працювали підрозділи на трьох автомобілях. Також були дві машини водоканалу. До півночі всі осередки займання ліквідували. На місці залишилися чергові пожежники, — говорить Ілляна Пацюк зі служби надзвичайних ситуацій. — Сміття засипали шаром ґрунту, щоб припинити тління. Використовували бульдозери, що надала місцева влада.

Причини займання встановлюють. Рятувальники розглядають версію випадкового загоряння та підпалу.

Кількома днями раніше горіли два смітники в містах Рудки і Стрий на Львівщині. Також зай­нялося міське звалище поблизу Полтави. Усі пожежі загасили.

Зараз ви читаєте новину «Чорний дим зі звалища накрив житловий район». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути