пʼятниця, 27 травня 2016 07:00

Будинки‑боржники відключили від гарячої води

Компанія "Київенерго" відключила гарячу воду у 62 будинках. Їх мешканці мають борг за послуги. Найбільше, 2 306 тис. грн — не сплатили жителі 24-поверхівки на вул. Княжий Затон, 9. Дім на 364 квартири в Дарницькому районі міста звели 2011-го.

— Уже звикли мити посуд у холодній воді, купатися з чайника, — каже 36-річна Світлана Володимирець із будинку №9. — 2013-го нам теж відрізали гарячу воду через борги. Підключили, як поскаржилися в експлуатуючу компанію "Адоніс". Відтоді її то включать, то виключать. У під'їзді кілька квартир мають 10 тисяч гривень боргу. Даже об'явленіє про це висить.

Найменше заборгували мешканці "хрущівки" на вул. Куренівська, 15а — 8,3 тис. грн.

— У нас старий дім. Труби в підвалі постійно течуть, у дворі — болото. Нехай Київенерго зробить, щоб вода до нас нормально попадала, а вже потім виписує штрафи, — говорить 76-річна Марія Заводіюк. — У нас багато пенсіонерів. Борги є, але невеликі. У відключенні винен жек, бо не дає субсидій.

— Я й не знала, що нас відключили за борги. Думала, теплотрасу ремонтують. Хоч би оголошення якесь повісили, — розказує 66-річна Ельвіра з багатоповерхівки на вул. Голосіївській, 13а. Її дім не сплатив 1,9 млн грн. — Мерія й Київенерго обнагліли — за "куб" холодної води деруть 40 гривень, ще й відключають. Ніяк не можуть тими грошима нажертися. У мене немає боргу. У сусідів зверху й знизу — теж. Отримую 2 тисячі гривень пенсії. В березні за комуналку віддала 1300. За що жити?

Найбільше боржників у Шевченківському районі — 13 будинків. Найменше в Подільському — два. Київенерго відключає від гарячого водопостачання ті, жителі яких постійно не сплачують за послуги. Добросовісним споживачам радять тиснути на обслуговуючі компанії. Мовляв, гроші затримують вони.

Зараз ви читаєте новину «Будинки‑боржники відключили від гарячої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути