вівторок, 20 вересня 2016 05:55

Арештували неповнолітніх "українських диверсантів"

Сімох підлітків арештували в Донецьку. Про це стало відомо 12 вересня. Так зване міністерство держбезпеки ДНР звинуватило хлопців у підриві військової машини зв'язку. А також — броньованого тягача та службового автомобіля Ясинуватського відділку міліції.

— Із травня 2015-го по червень 2016-го неповнолітні Ковальчук, Белавин, Пазушко, Хмеленко, Солодовников, Миронов і Коваль здійснили підриви автомобілів приватних осіб. Та інших цивільних і військових об'єктів. Затримані зізналися, робити це їх змушував український військовий із позивним "Алмаз", — ідеться в повідомленні псевдоміністерства.

Відео допиту бойовики виклали в інтернеті.

Радник голови СБУ 46-річний Юрій Тандіт запевняє, українські спецслужби не вербують неповнолітніх.

— ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН. — ГПУ) має отримати доступ до дітей, яких катують публічними допитами. ­Відео бойовики виклали в інтернет, — говорить 45-річна Ірина Геращенко, представник України у гуманітарній підгрупі в Мінську.

Вона порушить це питання на переговорах 21 вересня.

"Українські спецслужби раніше неодноразово повідомляли — підлітків в окупованих районах відправляють у "військово-патріотичні табори". Для проходження початкового курсу диверсійної підготовки, — написав у "Фейс­буці" депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, 44 роки. — І ось МДБ ДНР напряглося і народило "гідну відповідь" — українську диверсійну групу із завербованих підлітків. Усю цю дурницю бойовики офіційно оформляють і відсилають спостерігачам ОБСЄ. Сподіваємося, європейські представники в цій місії отримують заряд бадьорості, сміючись над цими цидулками. Єдині, кому зовсім не смішно, — самі підлітки. Вони стали жертвами неадекватних дядьків".

Зараз ви читаєте новину «Арештували неповнолітніх "українських диверсантів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути