Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2016 00:45

"Ями є такі глибокі, що можна в них лягти і тебе не буде видно"

Жителі міст Новий Буг і селища Казанка Миколаївської області 15-й день блокують трасу Миколаїв — Дніпропетровськ. Вимагають капітально відремонтувати її. Востаннє це робили 33 роки тому. Після цього тільки ямковий ремонт.

Траса завдовжки 283 км має статус державного значення. Першими її перекрили 25 лютого фермери й активісти з міста Новий Буг. Жителі сусідньої Казанки долучилися наступного дня. Не пропускають вантажівки з інших областей. Руху транспорту місцевих фермерів і легкових авто не перешкоджають.

— Це не дорога, а жах. І так уже давно. Її розбили вантажівки, що везуть із Кривого Рогу та Дніпропетровська товари до Миколаївського порту. Ями є такі глибокі, що можна в них лягти і тебе не буде видно, — каже місцевий активіст 40-річний Олег Кічулов. — Найвигідніший бізнес у місті зараз — шиномонтаж.

"Не доїжджаючи Баштанки, з Нового Бугу треба їхати зі швидкістю 10 кілометрів на годину через ями. Далі до Миколаєва є кілька місць, де — 20 кілометрів на годину", — пише Олексій Кук у відгуку на сайті "Автостради.інфо".

2 березня Миколаївська облдержадміністрація заборонила перевозити вантажі понад 20 т. Наступного дня уряд прийняв рішення виділити 50 млн грн на ремонт дороги.

— Цих грошей вистачить на ямковий ремонт траси. А ми вимагаємо капітального. Бо ті ями за півмісяця знову вантажівки повибивають. Будемо блокувати дорогу, доки не розпочнуть ремонт. На Західній Україні активісти добилися свого — три місяці не пускали машини, доки не приїхала техніка, — додає Олег Кічулов.

На ремонт дороги потрібні 4,2 млрд грн, за даними Укравтодору. Роботи розпочнуть не раніш як 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «"Ями є такі глибокі, що можна в них лягти і тебе не буде видно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути