Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2016 07:00

Алкоголь не продаватимуть уночі

Київська міська рада заборонила продавати алкогольні напої в супермаркетах і магазинах столиці з 23:00 до 10:00. За це рішення 22 вересня проголосували 86 депутатів.

— Такі обмеження діють у Херсоні, Ужгороді. За кордоном — у Литві, Швеції, Іспанії, Німеччині та Франції. Сподіваюся, Національна поліція нам допомагатиме. Основна ціль — забрати з вулиць алкоголіків, — каже автор проекту рішення 31-річний Владислав Михайленко, депутат від фракції "Солідарність". — Це не створить проблем для бізнесу, не зменшить надходження у бюджет. Не стосуватиметься закладів громадського харчування — кафе, барів і ресторанів.

— Я утримався від голосування. Бо проект отримав негативні висновки юристів і регуляторної комісії. Він не відповідає Закону України "Про засади регуляторної політики", — говорить 43-річний Олександр Бродський із фракції "Єдність". — Верховний суд скасував подібне рішення Львівської міськради. Це питання поза правовим полем.

— Ми врахували досвід Львова, — жартує Михайленко. — Юридично не забороняємо, а обмежуємо реалізацію спиртних напоїв. Теж можемо хитрувати.

— Можуть з'явитися ресторани низьких цін, де продаватимуть спиртне в необмеженій кількості. Тому це питання більш політичне, а не економічне, — припускає 58-річний Ігор Баленко із фракції "Солідарність". Він є власником мережі продуктових супермаркетів "Фуршет".

Наприкінці березня Київрада заборонила продаж алкоголю в кіосках. Проте там продовжують потай торгувати спиртним.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь не продаватимуть уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути