пʼятниця, 01 січня 2016 06:10

30 сімей п'ять тижнів живуть без газу

У триповерхівці на вул. Хоменка, 5, у Черкасах п'ять тижнів немає газу. 30 сімей користуються електроприладами.

— Купили електричні плитку й чайник. Але одночасно не ввімкнеш, бо будинок старий і не розрахований на таке споживання електроенергії, — каже 28-річна Юлія Фомічова. — Тут живуть переважно молоді сім'ї з дітьми.

Газопостачання припинили через підприємство "Промелектробуд-2000", на балансі якого був дім, пояснюють мешканці. Нещодавно воно збанкрутувало. Люди сплачували комунальні послуги на вже неактивні рахунки. Так набігло 11 тис. грн заборгованості.

— Місто мало швидко взяти будинок у комунальну власність. Поки що цього не відбулося, — продовжує Юлія Фомічова. — Всі комунальні установи пішли нам назустріч і погодилися брати готівку, укласти договір з кожним мешканцем особисто. Але Черкасигаз це не влаштовує. Коли я почала писати у "Фейсбук", звертатися до міського голови, тоді все-таки погодилися.

— Тільки вчора був у заступника мера з цього питання. Домовилися, що люди сплачують заборгованість, вирішують питання щодо вентиляції і тоді ввімкнемо газ. Договори вже заключили, — каже у вівторок 35-річний Микола Кирнос з Черкасигаз.

Зараз ви читаєте новину «30 сімей п'ять тижнів живуть без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути