пʼятниця, 20 вересня 2013 05:45

Тарас Прохасько презентував книгу про "одне і те ж"

— Навіть у серійних убивць є речі, які їх хвилюють. Що вже говорити про літераторів, які набагато вільніші у своєму виборі. Але вони все одно обмежуються певними питаннями, що по-справжньому викликають заінтересування читачів, —  письменник 45-річний Тарас Прохасько 17 вересня на фестивалі сучасного мистецтва "ГогольФест" у Києві презентує книжку "Одної і тої самої".

Збірка містить низку есеїв, серед яких розповідь про письменників Софію Яблонську і Бруно Шульца, бойків і про Україну, що нагадує подвійну торбу.

"Оскільки тем, які по-справжньому цікавлять автора, обмаль, оскільки речі, які здаються важливими, доводиться в різний спосіб повторювати мало не щодня, тому і назва "Одної і тої самої", себто — "одне і те ж", — написано в анотації до книги.

У залі сидить 11 глядачів.

— На літературній зустрічі в Австрії було чотири слухачі. З одного боку — це такий попуск. З іншого — вони прийшли спеціально на мене і конспектували все, що говорив. Можна сказати, там живе чотири аналітики, які досліджують світову літературу, — жартує Прохасько.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Прохасько презентував книгу про "одне і те ж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути