субота, 16 серпня 2014 10:20

За півтори тисячі гривень можна провести вихідні на Світязі
12

Світязь – найглибше озеро в Україні. Його називають українським Байкалом
Фото: надані Ігорем Назаруком

Киянин Ігор Назарук щороку їздить відпочивати на Світязь. Читачам Gazeta.ua погоджується дати кілька порад, як зекономити, що варто купити та спробувати, а чого краще остерігатися на Шацьких озерах.

"Вперше на Світязі був, коли мав шість років і батькові дали путівку від роботи, - згадує Ігор. – Тоді відпочинок не вдався. Тиждень сиділи у будиночку на березі озера, бо постійно йшов дощ. Нас покусали комарі, спина боліла через старі ліжка і тверді матраси. Коли поїхав у столицю і став студентом, почав їздити в Шацьк з друзями та одногрупниками".

Цього літа повіз на озеру дружину Олена.

"Поїхали всього на два дні, бо в обох робота, відпустку взяти не вийшло, - пояснює Назарук. – 600 гривень обійшлася дорога з Києва до Ковеля. Їхали потягом. Туди добиралися у плацкартному вагоні, назад – у купе. З Ковеля на Світязь їздять автобуси. Водії беруть по 40 гривень з людини. Можна добиратися з Луцька. Буде на 20 гривень дорожче".

Заселилися у жінки, на подвір'ї якої вже зупинялися торік. За кімнату з диваном і телевізором подружжя за два дні заплатило 280 гривень.

"З людини вона брала по 70 гривен за добу. Ми були в кімнаті удвох, - говорить турист. – Туалет і душ у будинку. Наші знайомі винаймали номер у міні-готелі. Віддали 300 гривень за добу. Але нам такий комфорт був не потрібен. Ми приїхали засмагати і купатися, а не в номері сидіти. З собою брали трохи продуктів, які не псуються. Їх вистачило на день. На пляжі купували воду, вафлі і пончики, брали на прокат катамаран. Гріх бути на такому озері і не покататися на катамарані чи човні, зустріти схід чи захід сонця. Світязь – найглибше озеро в Україні. Його називають українським Байкалом".

За словами туриста, на Світязі стало більше туристів.

"На Волинь подалися ті, хто не ризикнув поїхати цього року на море у Крим, але віддає перевагу саме вітчизняному відпочинку, - пояснює Ігор. – З собою раджу брати щось від укусів комарів. Їх тут дійсно багато. Наїлися чорниць. Дуже стиглі, тому солодкі. З домашньою сметаною смакують краще, ніж з купленою у магазині. На наше прохання господиня, у якої винаймали кімнату, наварила вареників з вишнями. Ввечері смажили шашлик".

За вихідні на Світязі подружжя витратило 1,5 тис. грн..

"Відпочиває на озері багато молоді, - розповідає Ігор. - Хто любить танці, уночі може відірватися на дискотеці в нічному клубі. Нам більше до вподоби спокійний сімейний відпочинок. Пізно ввечері самому ходити не радив би. Раніше було спокійно, а в останні два-три роки почастішали грабежі".

Зараз ви читаєте новину «За півтори тисячі гривень можна провести вихідні на Світязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути