Ексклюзиви
неділя, 12 лютого 2017 03:17

Українець підкорив найвищу вершину Америки і підняв прапор свого міста

Українець підкорив найвищу вершину Америки і підняв прапор свого міста
Фейсбук

Група альпіністів із десяти людей, серед якої було восьмеро українців, піднялась на найвищу гору Америки Аконкагуа, висотою майже 7 тисяч метрів.

Про це інформує Форпост.

"Піднімалися 20 годин. Температура коливалася від -35 до -40 градусів на вітрі Підкоривши найвищу вершину Америки, я розгорнув прапор Львова", - розповів львів'янин Роман Городечний.

У планах львів'янина підкорити всі найвищі вершини континентів.

Аконкагуа, за матеріалами Вікіпедії, як найвищий пік Америки. Входить до складу альпіністського проекту "Сім вершин". Еквадорець швейцарського походження, Карл Еглофф, побив рекорд Кіліана у швидкісному забігу на Аконкагуа. Його час становив 11 год 52 хв проти 12 год 49 хв каталанської зірки світового скайраннінгу.
Перша відома в історії спроба сходження на гору було здійснена у 1897 році експедицією англійця Едварда Фіцджеральда. Пік уперше був підкорений Матіасом Зурбріггеном 14 січня 1897 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вероніка Бондаренко 3-річною піднялася на Говерлу

Наймолодшою людиною, яка підкорила Аконкагуа, був Тайлер Армстронг з Каліфорнії, який піднявся на вершину у 9-річному віці 24 грудня 2013 року .Найстарший підкорювач вершини — Скот Льюїс, який досягнув вершини 26 листопада 2007 року у 87-річному віці.

На Аконкагуа загинули 135 альпіністів, більшість через ускладнення висотної хвороби, а також через падіння, серцеві напади та гіпертонію. Перший смертельний випадок стався з австрійцем Степанеком у 1926 році. В середньому на Аконкагуа щороку гинуть троє альпіністів.

Ірина Галай зійшла на висоту 8848 метрів

Зараз ви читаєте новину «Українець підкорив найвищу вершину Америки і підняв прапор свого міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути