Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2014 15:40

Українці стали рідше їздити на відпочинок

Українці стали рідше їздити на відпочинок
надане Вікторією Савчук

Власниця київської туристичної компанії Вікторія Савчук влітку скоротила штат з 8 до 5 співробітників. Двоє менеджерів працюють з клієнтами через скайп та телефони з дому.

"Мусимо економити, бо продати тури зараз непросто, - говорить Савчук. - Через подорожчання євро українці стали рідше їздити в Європу. Добре продаються тури вихідного дня. На вікенд кияни їздять у Прагу, Краків та Відень. Часто купують вікенд у Європі, щоб отримати річну чи піврічну мультивізу. Влітку на ура йшли навчальні тури. Кияни відправляли дітей вчити мови за кордон. Купували путівки у польські, англійські і німецькі літні табори".

У тур фірмі вже почали продавати новорічні тури. У вересні вони майже удвічі дешевші, ніж у грудні напередодні свят.

"Зараз путівку у Фінляндію "В гості до Санти" на двох можна взяти за 600 євро, - каже Вікторія Савчук. - Якщо торік у вересні бронювали третину путівок на різдвяні канікули, то тепер не викупили навіть 10 відсотків. Зате готелі у Карпатах вже активно почали бронювати. Кияни замовляють місця на гірськолижні курорти".

За словами Савчук, кожне друге тур агентство або закривається, або зливається з іншими.

"Через кризу нам довелося зняти удвічі менший офіс. Щоб економити на оренді офісу, менеджерів відправляють працювати з дому. Українцям треба час, щоб знову жити на валізах. Мандрувати почнуть з середини 2015. Трохи вляжеться ситуація на сході, пройдуть роковини по Небесній сотні, може, окріпне гривня", - вважає Вікторія.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали рідше їздити на відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути