вівторок, 30 вересня 2014 14:15

У Мертвому озері на Львівщині чорна вода
7

Найцікавіші природні пам'ятки та мальовничі місця на Львівщині можна відвідати за вихідні. Водоспад "Кам'янка" - один з найгарніших в області, знаходиться у Сколівському районі Львівської області, в національному природному парку "Сколівські Бескиди". Зі Львова до Сколе треба добиратися усього півтори години часу електричкою чи автомобілем.

Водоспад розташований за 7 км від міста Сколе, вверх за течією річки Кам'янки. Від залізничної станції Сколе — 10 км. Найкраще їхати на водоспад наприкінці літа на початку осені. Тоді краєвид і ліси особливо красиві. В літню пору тут завжди людно, на вихідних з'їжджаються туристи, місцеві, екскурсійні групи із санаторіїв області.

Львів'яни Олексій та Марина Хомичі приїхали у Сколе на вікенд. Пішки дійшли із Сколе до водоспаду за дві години.

"Найцікавіше у цій місцині - водоспад Кам'янка та Мертве, або Журавлине озеро. Водоспад невисокий, але дуже стрімкий, шум води чутно за кілька кілометрів. Вода дуже холодна, але всі, хто доходить, вважають за необхідне скупатися. Кажуть, після купання ніхто не хворіє і не застуджується. Щоправда з кожним роком місце біля водоспаду перетворюється на ринок сувенірів і кав'ярень на свіжому повітрі. Кілька десятків торговців пропонують поїсти, випити, купити плетені вироби із лози, ковдри, вишиванки, дерев'яні вироби. Відчуття єднання із природую вже немає", - каже Олексій. 

Озеро Журавлине або Мертве отримало таку назву, тому що воно має дуже холодну воду з вмістом сірководню, тому в ньому немає риби, а колір води – майже чорний. Саме озеро та навколишні ліс чарують своєю красою. Навколо озера місцевість болотиста і берег покритий мохом. З самого озера витікає потічок, який впадає в річку Кам'янка.

Ліси у заповіднику дуже гарні, восени тут можна назбирати багато грибів, ягід, трав. Тут можна натрапити на оленя благородного, кабана дикого, куниць — лісову і кам'яну, водиться борсук, горностай, кіт лісовий, рись. З Біловезької Пущі сюди завезено зубрів, які добре прижилися і дають потомство. 

Зараз ви читаєте новину «У Мертвому озері на Львівщині чорна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути