четвер, 05 травня 2016 17:25

Подорожуємо по Західній Україні разом з Dobovo.com

Західний регіон України приваблює мальовничою природою, національним колоритом і стародавньою архітектурою. Тут є також цілющі термальні і мінеральні джерела, автентичні вина, вироблені за старовинними рецептами, щедра гуцульська кухня і гостинні жителі.

Маршрут та пам'ятки

У сучасному розумінні Західна Україна включає 8 областей: Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку, Закарпатську, Волинську, Івано-Франківську, Львівську і Тернопільську. Оглянути Західну Україну за один раз фізично неможливо. Щоб скласти уявлення про цей унікальний край і окреслити план майбутніх подорожей, під час першої поїздки варто відвідати головні визначні пам'ятки.

Багата історія Західної України простежується в древній архітектурі. Мова йде про понад сотню оборонних споруд, більшість з яких напівзруйнована. Найбільш ранні будови відносяться до епохи Середньовіччя.

Дістатися до них не буде складно, тому що в регіоні добре розвинена інфраструктура. Де зупинитися, підкаже онлайн-сервіс добового бронювання Добово.

Доцільно вибудувати круговий маршрут, почавши з Хмельницької області. Тут, в містечку Старокостянтинів, знаходиться фортеця XVI століття, побудована князем Костянтином Острозьким. На відстані 40 км в містечку Меджибіж розташований більш ранній пам'ятник — замок XV століття. Дві сотні років неприступна цитадель витримувала облоги монголо-татар, які так і не змогли зламати оборону.

Далі — стародавня столиця Поділля, Кам'янець-Подільський. Фортеця XVI століття, католицький і православний храми, вірменську церкву і мусульманську мечеть неможливо залишити без уваги.

 

Наступна зупинка — Мукачево. Над містом на пагорбі височіє величний замок Паланок. Рекомендуємо житло, розташоване ближче до замку. На огляд Мукачево та околиць варто зарезервувати повних 1-2 дня і витратити деякий час на візит до Ужгорода. Це найзахідніша ділянка маршруту.

На зворотному шляху — легендарний Львів. Більше половини дороги пролягає по гірській місцевості. На Львів потрібно виділити принаймні чотири дні, щоб насолодитися його романтичною атмосферою, помилуватися архітектурою, почути численні легенди. Вечори присвятіть походам по кнайпах і кав'ярнях, які вирізняються оригінальним оформленням і незвичайною кухнею. Поселятися краще в центрі, наприклад, біля Площі Ринок, оскільки тут зосереджені основні визначні пам'ятки. Перебуваючи у Львові, не обійдіть увагою Жовкву (30 км від міста), щоб оглянути замковий комплекс XVII століття, що досить добре зберігся.

 

Рухаючись зі Львова по трасі Київ-Чоп, прямо з дороги можна побачити Замок Олесько. Далі за маршрутом, в Підгірцях, варто відвідати мальовничий замково-палацовий комплекс. При в'їзді в Дубно знаходиться Дубенська фортеця, історія якої вирізняється безліччю героїчних моментів. Зупинитися на нічліг можна в Підгірцях або Дубно.

Остання точка — Луцьк із середньовічним замком Люберта. Біля нього проходять лицарські турніри. Луцьку — одному з найдавніших міст України — варто приділити повний день. Зупинитися краще в центрі, біля проспекту Волі.

Переваги бронювання на Добово

Туристам, які користуються послугами сервісу, не варто піклуватися про якість житла і безпеки. До моменту розміщення Добово перевіряє ділову репутацію орендодавця і рівень пропонованого житла. Власникам присвоюється рейтинг надійності — розрахунковий показник, що відображає частку успішних поселень в загальній кількості бронювань.

Відгуки реальні. Їх залишають лише ті клієнти, які бронювали на сайті і заселялися в квартиру. Доступ до розміщення відгуків для інших клієнтів і власників закритий. Служба підтримки сервісу супроводжує угоду між орендарем і власником до повного її завершення.

Пропоноване житло — це номери в готелях, хостели, квартири, апартаменти, котеджі.

www.dobovo.com — це понад 10 тис. квартир в 170 містах. Гість може прямо зв'язатися з господарем житла до бронювання через сервіс обміну повідомленнями.

Фільтр дозволяє впорядкувати нерухомість в конкретному місті на вказаний період і для певної кількості людей. Бронювання відбувається наступним чином. Після оформлення замовлення клієнт підтверджує його передоплатою. Вона складає добову орендну плату, решта суми оплачує після прибуття власнику квартири. Для гостей послуги сайту безкоштовні.

Зараз ви читаєте новину «Подорожуємо по Західній Україні разом з Dobovo.com». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути