пʼятниця, 11 листопада 2016 16:30

Олександра Казакова пішки пройшла 260 км
7

Фото: надане Олександрою Казаковою

У жовтні киянка Олександра Казакова пройшла дорогою Святого Якова. Пішки здолала 260 км. Маршрут почала в португальському місті Порту. Завершила в іспанському Сантьяго-де-Компостела.

"Коли вирішила пройти дорогу Святого Якова, батьки казали, що з'їхала з глузду". Але я не відступила. Вже за місяць була у Порту. За день проходила 20-25 кілометрів. Це середня швидкість. Виходила десь о дев'ятій ранку, коли на вулиці було світло. До 14:00 доходила до місця ночівлі. Ще півдня залишалося, аби подивитися чергове містечко. Якось вирішила випробувати свої сили. За день здолала 35 кілометрів. Вранці страшенно боліли ікри. Більше так багато не ходила" - розповіла Олександра Казакова кореспонденту Gazeta.ua.

На ночівлю дівчина зупинялася в альбергах - хостелах для паломників.

"В одній кімнаті ночували по 15 людей. Багато хто хропів. Але через втому засинала без проблем", - поділилася Олександра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров розповів, як навчитися недорого літати

"В альберги пускають лише тих, хто має паспорт паломника. Їх видають на початку шляху. У паспорт щодня треба ставити 1-2 печатки. В кінці маршруту їх перевіряють. Якщо все гаразд, видають компостелу - документ латиною про те, що дійсно здолав цей шлях", - додала вона.

260 км Олександра Казакова пройшла за 11 днів.

"Фінішувала у соборі міста Сантьяго-де-Компостела. Там зберігаються мощі святого Якова. Щоб підійти до них, треба вистояти у довгій черзі. Підходила до них тричі. У цьому місці дійсно відчувається якась надприродна сила", - розповіла дівчина.

"На початку шляху інші пілігрими розказували, що долали його по 2-3 рази. Не могла зрозуміти — для чого. Щойно мій літак приземлився у Києві, почала думати про те, яку дорогу Святого Якова виберу наступного року", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Казакова пішки пройшла 260 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути