Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2014 10:55

На новорічні свята українці відмовляються від Мальдів і Єгипту, а іноземці ігнорують тури в Україну

На новорічні свята українці відмовляються від Мальдів і Єгипту, а іноземці ігнорують тури в Україну
надане Вікторією Савчук

Новорічний відпочинок на Середземному і Червоному морях цього року багатьом українцям став не доступним. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Вікторія Савчук, власниця київського туристичного агентства.

"Турфірми вже вкотре за рік провалюють сезон, - каже Вікторія. – Ціни на тури у євро нижчі, ніж торік, але коли переводиш їх у гривні за сьогоднішнім курсом, розумієш, що вартість путівки виросла більше, ніж удвічі. Торік мали євро по 11, а тепер по 24".

Зараз навіть Єгипет може собі дозволити не кожен. Путівка на двох коштує щонайменше 11 тисяч гривень.

"У грудні популярними став новорічний круїз по Балтійському морю на лайнері між Таллінном, Стокгольмом, Ригою і Гельсінкі, - каже власниця тур фірми. - На січень розпродали до сотні путівок на гірськолижні курорти Австрії, Італії, Словаччини та Болгарії. Тому, хто купує тур, відкриваємо мультивізу на півроку".

Усі новорічні тури передбачають святковий банкет, але за окрему плату.

"Рідше цього року запитують Індію, Домінікану, Шрі –Ланку і Мальдіви, - говорять у тур агентстві. - А от до нас іноземці їхати не поспішають взагалі. Туристів війна розігнала. Хоча тури в Україну суттєво подешевшали, але охочих мало. Половина хостелів, з якими ми співпрацювали, позакривалася ще влітку".

Трохи гірше, ніж торік, продаються автобусні тури Європою.

"Ми об'єднуємо групи з різних міст, щоб автобуси не відправляти порожніми, - пояснює Вікторія. - Торік в цей час вже не було вільних місць – ні в чартерах, ні в готелях. А зараз ще третина пустує. Цей рік не схожий на попередні. Нема чому дивуватися. У країні війна, гривня знецінюється, ціни пішли вгору на третину".

Новорічна поїздка у Таїланд на 11 ночей обійдеться у 22 тис. грн. Тиждень відпочинку в Індії – від 14 тис., у Мексиці або Домінікані – від 27 тис. П'ять днів у Карпатах можна провести за 2,9 тис. грн. У вартість включено проїзд, проживання і дворазове харчування. За стільки ж пропонують лижний тур до Словаччини чи автобусну поїздку до Праги.

Зараз ви читаєте новину «На новорічні свята українці відмовляються від Мальдів і Єгипту, а іноземці ігнорують тури в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути