середа, 25 травня 2016 20:40

Львів увійшов до ТОП-10 найкращих місць для європейського відпочинку

Львів  увійшов до ТОП-10  найкращих місць для європейського відпочинку

Відоме видання Lonely Planet склало ТОП-10 нових і поки не дуже популярних туристичних місць Європи, які рекомендується відвідати влітку 2016 року. Про це пише "Сегодня".

Примітно, що серед кращих місць виявився і український Львів, який розмістився на п'ятому місці в рейтингу.

1. Пелопоннес, Греція

Півострів поєднує в собі всю пишноту Греції: археологічні пам'ятники і культурні цінності, розлогі пляжі біля блакитного моря, обрамлені скелями, і оливкові гаї. Нерозбещений туристами курорт пропонує не тільки розмірений відпочинок, а й активні заняття водним спортом.

2. Орхус, Данія

Курортне містечко, що стрімко розвивається, представляє різні варіанти відпочинку для туристів. Любителі спокійного відпочинку знайдуть для себе різноманітність історичних та культурних місць, а любителі екстриму можуть отримати адреналін завдяки активним видам відпочинку. Крім того, тут знаходяться ресторани, удостоєні мішленівських зірок.

3. Венеція, Італія

Місто-пам'ятник включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тому справжні цінителі старовини знайдуть для себе безліч вражаючих архітектурних рішень. Крім того, гостям надається можливість досліджувати місто на човнах, пропливаючи численними каналами, а також помилуватися заходом на острові Сан-Марко.

4. Дордонь, Франція

Дордонь називають краєм 1001 палацу: туристи можуть вільно відвідати безліч середньовічних палаців. Ба, навіть більше, в департаменті часто проводять фестивалі і організовують піші прогулянки місцевими визначними пам'ятками, так що нудьгувати не доведеться.

5. Львів, Україна

Західне місто рідної України відоме своїм історичним центром, не менш мальовничим і загадковим, ніж Прага або Краків. Тут можна повною мірою відчути знамениту українську гостинність і познайомитися з традиціями. Крім того, Львів щорічно влаштовує низку фестивалів, присвячених джазу, сучасній музиці та каві.

6. Уоркшир, Англія

Графство в самому центрі Англії представляє гостям різноманітність культурних пам'яток і старовинних палаців, серед яких чільне місце посідає Уорікський замок. Також справжні цінителі літератури можуть відвідати невелике містечко Стратфорд-апон-Ейвон - місце народження Вільяма Шекспіра.

7. Естремадура, Іспанія

Регіон був центром проживання конкістадорів в XV - XVI століттях, тому на сьогодні в містах збереглося безліч відповідних пам'яток. У Естремадурі туристи знайдуть для себе не тільки історичні та культурні цінності Іспанії, але і познайомляться з її сучасним життям.

8. Східне узбережжя Тенеріфе

Незважаючи на те, що Тенеріфе досить популярний туристичний напрям, його східне узбережжя незаслужено позбавлене уваги туристів. Блакитні затоки, обрамлені мальовничими скелями, підійдуть не тільки поціновувачам спокійного відпочинку, а й любителям екстремальних розваг.

9. Тексель, Нідерланди

На найбільшому острові Нідерландів туристи можуть насолодитися різноманітністю дикої природи в Національному парку, прогулятися провінційним містечком або відпочити на одному з численних пляжів. Крім того, на острові часто проходять фестивалі і навіть гонки на катамаранах.

10. Північна Далмація, Хорватія

Регіон розташований в самому центрі Хорватського узбережжя і відомий красивою природою і мальовничими пейзажами, тому гості можуть відпочити не тільки на пляжі, але також вивчити місцеві парки та пагорби. А неподалік знаходиться одна з головних пам'яток Хорватії - Плітвіцькі озера.

Читайте також: Замки Львівщини - як зробити вихідні незабутніми

Зараз ви читаєте новину «Львів увійшов до ТОП-10 найкращих місць для європейського відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути