середа, 24 грудня 2014 14:12

Корейські бабусі можуть вилаяти і обплювати будь-якого, хто їх молодше
10

Туалетний гумор у Південній Кореї дуже популярний. Жарти, смішні і не дуже, на тему туалету в Південній Кореї можна зустріти на кожному кроці. Сам процес дефекації вважається настільки кумедним, що йому присвячено цілий парк під відкритим небом зі всілякими високореалістічним скульптурами і інсталяціями. У кондитерських нерідко можна бачити печиво та інші солодощі, оформлені у вигляді екскрементів, та й сувенірні магазини висвітлюють цю тему у всіх подробицях. Нікого з місцевих це не обурює і не шокує. Нікого від подібних жартів не мутить. Усім весело.
Дружні обійми. Європа вже давно абсолютно байдуже ставиться до поцілунків, обіймів та інших бурхливих проявів пестощів в громадських місцях, якщо цим займаються представники різних статей. Якщо те ж саме будуть проробляти чоловік з чоловіком або жінка з жінкою, то їх будуть сприймати не інакше як гомосексуальну пару. У Південній Кореї на цей рахунок своя логіка. Пестощі молодих людей протилежної статі в громадських місцях вважаються верхом непристойності, зате друзі однієї статі можуть ходити, тримаючись за руки, сидіти один у одного на колінах, ласкаво перебирати один одному волосся - і це не буде вважатися проявом неповаги до суспільства або ознакою нетрадиційної сексуальної орієнтації.
Пластичні операції буквально переповнюють Південну Корею. Сьогодні Південна Корея має славу одного з лідерів за кількістю пластичних операцій на душу населення. Хороших пластичних хірургів тут так багато, що до них на прийом їдуть навіть іноземці, поєднуючи захоплюючий туризм із зміною своєї зовнішності. До того ж ціни в Кореї на подібні послуги значно нижчі, ніж в Європі та США, тому бізнес з кожним роком тільки набирає обертів. Однією з найпоширеніших операцій в Південній Кореї є пластика повік (блефаропластика). І дівчата, і хлопці, практично не роздумуючи, ризикують своїм здоров'ям і лягають під ніж хірурга лише для того, щоб набути «європейського» розрізу очей.
Мотелі для любовних утіх. Для молодих людей з пристойних родин в цій країні вважається неприпустимим будь-яийе прояв ніжних почуттів у громадських місцях. Батьківський контроль в сім'ях теж надзвичайно суворий. Нічого не поробиш - це данина багатовіковим традиціям. Але корейці придумали вельми хитрий спосіб, що дозволяє поєднати і зовнішнє дотримання пуританських традицій, і сучасну розкутість (або, як її називають ретрогради, «розбещеність і падіння моралі»). Молоді пари направляються цілуватися не на лавиці найближчого парку, як це роблять в Європі, а в міні-мотелі, яких в Південній Кореї понабудовано безліч.
Музика K-Pop. K-Pop - так зазвичай називають корейську поп-музику. Вона має досить багато специфічних рис і користується великим успіхом не лише в самій Південній Кореї, а й в інших азіатських країнах. Виконавці збирають багатотисячну аудиторію на концертах, а з фанатами часто трапляються справжні істерики аж до непритомності. Групи, що працюють в цьому музичному жанрі, зазвичай складаються з декількох юнаків та дівчат віком від 16 до 24 років. Музичні композиції K-Pop поєднують в собі риси ритм-н-блюзу, хіп-хопу та електропопу, а тексти часто звучать не корейською, а англійською. Шанувальників у цієї музики так багато, що її вже вважають повноцінної інтернаціональної молодіжною субкультурою.

Корейці - дивовижний народ, який зумів зберегти безліч унікальних традицій, незважаючи на натиск стираючої будь-які національні відмінності глобалізації.

Багато з цих традицій можуть здатися приїжджаючим в країну європейським туристам вельми і вельми специфічними.

Пропонуємо вашій увазі особливості корейської сучасної культури.

Зараз ви читаєте новину «Корейські бабусі можуть вилаяти і обплювати будь-якого, хто їх молодше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути