Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2016 11:40

Спецтема: Навколосвітня подорож Леоніда Єзерського

Ісаакіївський собор будували 400 тисяч селян - найкрасивіші місця Санкт-Петербурга
5

Автор: Леонід Єзерський
 

Двірцева площа

Головна площа Санкт-Петербурга. Виникла в другій половині 18 – першій половині 19 століття. На площі стоять пам'ятники історії та культури – Зимовий палац, Будівля штабу Гвардійського корпусу, Будівля Головного штабу з Тріумфальною аркою, Олександрівська колона. Її площа – близько 5 гектарів. Це в двічі більше, ніж Красна площа в Москві.

Автор: Леонід Єзерський
 

Набережна річки Мойка

Річка протікає через центральну частину міста. Через неї прокладено 15 мостів. Вздовж набережної знаходиться музей-квартира поета Олександра Пушкіна, Співоча капела, японське консульство, Строганівський палац, Юсупівський палац, психлікарня святого Миколи Чудотворця.

Автор: Леонід Єзерський
 

Казанський собор

Один із найбільших соборів Санкт-Петербурга. Побудований на Невському проспекті в 1801-1811 роках. Має 96 колон. Від собору отримали назву вулиця, острів у дельті Неви та міст.

Автор: Леонід Єзерський
 

Нічна набережна річки Нева

Включає в себе Біржеву площу, Стрілку Василівського острова, Англійську набережну, Університетську та Набережну лейтенанта Шмідта. Особливістю їх є те, що мають гранітне облицювання. По ній проводять екскурсії на катерах. Мости над рікою щодня вночі розводять під час навігаційного періоду. Сполучення між правим і лівим берегом у цей час до ранку відсутнє.

Автор: Леонід Єзерський
 

Ісаакіївський собор

Один з найбільших соборів Санкт-Петербурга. Має статус музею. Побудований у 1818-1858 роках. Заввишки понад 100 метрів. Всього до його будівництва залучили майже 400 тисяч селян. Під час позолоти куполів від випарів ртуті померли 60 майстрів. Будівлю прикрашають 112 монолітних гранітних колон різного розміру.

Зараз ви читаєте новину «Ісаакіївський собор будували 400 тисяч селян - найкрасивіші місця Санкт-Петербурга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути