Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2012 17:52

Через рік-два в Чорнобилі можуть відкрити готель для туристів

Через рік-два в Чорнобилі можуть відкрити готель для туристів
фото: diletant.ru

На сайті одного з київських туристичних агенств за 55 євро або 550 гривень можна придбати одноденний тур у Чорнобильську зону.

"Найближча екскурсія запланована на 14 липня, - каже менеджер турагенства. - Уже набрана половина групи. Виїжджаємо рано вранці з Києва. З собою треба мати паспорти, щоб пропустили на КПП "Дитятки".

У вартість туру входить медична страховка, екскурсії, послуги гіда, вхідні квитки в музеї, курортний збір і проїзд.

"Туристів веземо на комфортабельному автобусі. Там зручні сидіння, працює кондиціонер. Годувати під час подорожі не будуть, тому краще взяти з собою пайок", - радить менеджер.

Цікавлюсь, яка програма туру.

"О 10.40 приїдемо на КПП "Дитятки". Там туристам прочитають інструктаж з дотримання правил радіаційної безпеки. Через годину вже будемо у Чорнобилі. На автобусі об'їдемо атомну станцію, зупинимося на фотосесію біля меморіалу героям-чорнобильцям, на мосту через обвідний канал та оглядовому майданчику об'єкта "Укриття". Заїдемо у меморіальний парк, парк Перемоги, Свято-Іллінську церкву"

А в Прип'ять заїжджати будемо?

"Відвідування міста Прип'ять поки під питанням, - каже менеджер. - Будемо просити водія, щоб покатав нас по місту. Але зайти у будинки чи пофотографуватися на фоні чортового колеса у парку не вдасться. Знаєте, яка там радіація?"

За підрахунками менеджера екскурсія триватиме до 15.30. Обіцяє, що до 17.00 туристи вже повернуться до Києва.

"Це ще ви дешевий тур знайшли, - каже киянин Андрій Вікторович, який проводить нелегальні екскурсії у Чорнобилі. - Більшість одноденних поїздок туди коштують від 100 доларів. Всі екскурсії проходять з вікна автобуса. Іноземним туристам екскурсію проводять англійською. Безкоштовно в Чорнобиль можна проїхати на травневі свята. Щороку у цей час людей пропускають в Чорнобиль на поминки. У багатьох на місцевих кладовищах поховані родичі. Без проблем на власному авто можна перетнути КПП і поїздити по зоні".

Андрій Вікторович припускає, що через рік-два у Чорнобилі відкриють готель для туристів.

"Тільки екскурсіями у зону такі тури не обмежаться. Туристам будуть пропонувати ночівлю у Чорнобилі, - впевнений чоловік. - Через років 5-10 у зоні відкриють супермаркет, клуб і лавочки з сувенірами".

Зараз ви читаєте новину «Через рік-два в Чорнобилі можуть відкрити готель для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути