неділя, 26 лютого 2017 23:45

Як відпочити в Амстердамі з мінімальним бюджетом

Як відпочити в Амстердамі з мінімальним бюджетом

Найдешевше потрапити до Амстердаму можна перельотом до міста Ейндховен бюджетними авіакомпаніями. Є прямий рейс з Києва або з пересадкою в Будапешті.

Як відпочити в Амстердамі з мінімальним бюджетом, розповіла у своєму блозі журналістка Неллі Вернер.

Житло

Житло в столиці Нідерландів дико дороге, а жити за містом незручно. Все найцікавіше - у центрі. Для пошуку ночівлі в такому місті ідеальний коучсерфінг (сайт. Де можна знайти друзів, які безкоштовно дозволять у себе пожити). Розсилайте багато запитів, пишіть про себе красиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди можна переїхати жити без візи

Харчування

Варіант перший - фастфуди, їх багато. Насамперед, Febo - чисто голландський заклад. М'ясні палички з начинкою коштують €1,6 , а бургери - €2,4. Варіант другий - супермаркети. Найдешевші і з найбільшим асортиментом - Lidl і Albert Heijn. Їх місце розташування в центрі легко покажуть гуглкарти. Півлітра йогурту можна купити за €40-60 , холодний капучино за €70, до €1 за упаковку голландських вафлею, оселедець херінг за €1. З'їсти все придбане можна, влаштувавши собі пікнік в найближчому парку. Гаряча кава найдешевша теж в Albert Heijn - €1,5 за чашку.

Транспорт

В Амстердамі створена дуже незручна для економного туриста система громадського транспорту. Проїзд "зайцем" практично неможливий. Ціна разового квитка, дійсного на годину - €2.9. Вночі - вдвічі дорожче. При вході в автобус чи трамвай, потрібно пробити квиток на вході. Це бачить водій. Навпроти других вхідних дверей всередині трамвая знаходиться будочка кондуктора. Зайти через інші двері дуже складно – встановлені обмежувачі.

Зручності

Амстердам - комфортне місто, але коли весь день гуляєш по ньому практично без грошей, виявляється ряд складнощів. З туалетами тут біда. Працючих безкоштовних громадських туалетів не має. Платні – від €1 до €2. В ресторанчики і кафе по нужді не пускають. В кав'ярнях StarBucks і в Febo вбиральні зовсім відсутні. По €0.4 - €0.5 туалети в Макдональдсі і деяких інших фастфудах.

Культурна програма

В Амстердамі багато незвичайних музеїв, таких як музей сексу чи конопель. Квитки близько €17.5. Для молоді до 18 років і для журналістів - безкоштовно. З недорогих місць, які варто відвідати Королівський палац на площі Дам. Багато картин, автентичні інтер'єри і безкоштовні аудіогіди на різних мовах.

Вечірні розваги

Квиток на екскурсію по водних каналах на відкритий човен коштує від €15 до €18 за годинну. Квартал Червоних ліхтарів знаходиться біля Старої Церкви. Про нічне життя все сказано до мене - найкращі клуби, бари і кава-шопи до ваших послуг. Своє традиційне пиво Heineken і Amstel - голландці п'ють з маленьких склянок (0.2 мл), стоїть в барі близько 2€. На площі Leidseplein вас чекають кілька веселих данс-барів з безкоштовним входом.

Зараз ви читаєте новину «Як відпочити в Амстердамі з мінімальним бюджетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути