середа, 07 грудня 2016 10:16

Як правильно обрати мандрівку

 

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж поїхати у подорож за межі країни: купуєш квитки, відкриваєш візу — і вперед! Однак навіть ті, хто часто їздять відпочивати за кордон, купуючи тури в туристичних агентств, знають, що вирішувати треба значно більше питань.

Відпочинок до смаку

Як не дивно, але пошуки потрібної подорожі починаються не з визначення напряму, а з підрахування особистого бюджету. Адже витрати на пляжі Монте-Карло і Туреччини можуть відрізнятися двома чи навіть трьома нулями наприкінці суми.

До речі, відпочинок — це зовсім не обов'язково вилежування на пісочку місцевих пляжів. Існують екскурсійні напрями, екзотичні, тематичні (шопінг-тури, дайвінг-тури, велосипедні тури, поїздки на фестивалі, пішохідний туризм та інші). Зимою популярними є гірськолижні курорти та новорічні тури.

 

Тому якщо ви попередньо не визначилися з типом чи напрямом мандрівки, краще зайти на сайт подорожей, який зорієнтує у туристичному розмаїтті. На такому ресурсі є інформація стосовно популярних країн, міст. Там ви можете прочитати основні дані щодо обраного місця відпочинку.

Поцікавтеся пам'ятками, якими багата місцина. Навіть якщо ви плануєте пролежати весь день у пляжному затінку, не завадить знати, куди слід піти розвіятись від сонячного жару. Виберіть кілька визначних місць, які ви маєте відвідати, та поцікавтеся, які ресторани чи кафе знаходяться поруч.

Формальний бік подорожі

Технічні моменти мандрівки починаються з підготовки необхідних документів. Якщо до країни необхідна віза, її слід оформляти заздалегідь. Іноді для позитивного рішення у консульський відділ потрібно надати підтвердження броні номера в готелі та квитки в обидва боки.

Як правило, немає значення, готель якого рівня ви оберете. Навіть хостел чи гостьовий дім вважаються прийнятними. До речі, вибираючи житло, поцікавтесь особливостями присвоєння класу готелям в цій країні. Іноді заявлені зірки не відповідають тому рівню, до якого ви звикли в інших країнах. Завжди уточнюйте, чи надає готель трансфер від та до аеропорту. Якщо ні, то наперед поцікавтеся, як дістатися звідти до місця проживання.

"Зубри" світових пасажирських перевезень, як правило, встановлюють високі ціни за свої послуги. Однак вони частіше організовують прямі перельоти, підчас яких пропонують краще харчування та більше безкоштовних послуг у порівнянні з лоукостерами.

Останні беруться доставити за порівняно невеликі кошти, однак з меншим комфортом і часто з довготривалими пересадками. Досвідчені мандрівники часто самі компонують маршрути, комбінуючи перевізників та аеропорти стиковок. В такому разі вам стане у нагоді meta-пошуковик квитків на літаки. Завжди цікавтеся, що можна брати з собою в літак, а з чим взагалі недозволено перетинати кордон.

І порада наостанок. Від'їжджаючи до далекої країни з зовсім іншою культурою, поцікавтеся особливостями її моральних засад. Іноді абсолютно невинні речі, на наш погляд, виявляються образливими для жителів іншої країни.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно обрати мандрівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути