пʼятниця, 01 липня 2016 07:30

Збірну може очолити Маркевич

 

— Я схиляюся до думки, що Україні потрібен тренер-­іноземець, — каже колишній гравець донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 59 років. — Приклади Угорщини й Ісландії (вийшли до 1/8 та 1/4 фіналу Євро-2016 відповідно з іноземними тренерами. — ГПУ) цьому підтвердження. Такий фахівець не матиме улюбленців і ставитиме у склад лише найсильніших. Думаю, треба шукати не надто дорогого наставника у віці від 45 до 55 років. В Україні випало саме це покоління тренерів. Є спеціалісти до 45 років і після 55.

З українських тренерів міг би погодитися з кандидатурою Маркевича. У його кваліфікації немає сумніву. Мирон Богданович — один із небагатьох в Україні, хто може застосовувати наступальну гру, а не розраховувати на контратаки. Інша річ, що Маркевич буде залежний від нинішнього керівництва федерації.

Андрій Шевченко має попрацювати зі слабшою командою, а не починати зі збірної. Досить дивувати світ. Ми уже здивували його трьома поразками на Євро.

Тиждень тому у відставку подав головний тренер збірної України з футболу ­Михайло Фоменко. Причина — провальний виступ команди на Євро-2016 у Франції. Три поразки, нуль забитих м'ячів. Це — найгірший показник серед 24 учасників Євро. Нового тренера команди повинні призначити до кінця липня.

Ним мав стати Андрій Шевченко. Він розпочав тренерську кар'єру в лютому цього року, ставши помічником Фоменка в національній команді. З одного боку, також несе відповідальність за ганебний виступ команди на першості континенту. З іншого, Сергій Ребров теж працював у "Динамо" помічником Олега Блохіна. Коли того звільнили, прийняв команду й двічі зробив її чемпіоном України.

Зрозуміло й інше: Шевченко не був прямим асистентом Фоменка. Цю роль виконував Володимир Онищенко. Володар "Золотого м'яча-2004" потрапив до тренерського штабу за наполяганням Андрія Павелка, президента Федерації футболу України. Розрахунок був такий, що після Євро-2016 Шевченко стане головним тренером. Але тепер він може відмовитися від такої відповідальності: надто великий тиск і на нього, і на Павелка після осоромлення у Франції. А головне — звільняється з "Дніпра" Мирон Маркевич, найкраща кандидатура на посаду, за версією більшості фахівців й уболівальників. Тому Павелко може переграти ситуацію — Маркевич замість Фоменка, Шевченко залишається помічником.

Зараз ви читаєте новину «Збірну може очолити Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути