вівторок, 25 жовтня 2016 06:25

Велотрек чи пам'ятник?

У центрі Києва завершується відновлення велотреку, що простояв у руїнах понад 30 років. Новобудова на місці брудного паркану тішить своїм виглядом перехожих і будівельників, які одержали таке "смачне" замовлення. Ще трохи — і спортивна споруда буде остаточно відновлена й виглядатиме, як у п'ятдесяті роки минулого століття. Одне незрозуміло — навіщо?

Звісно, що сам факт збереження спортивної споруди в тому місці, де все нищиться нахабними забудовниками, має викликати оптимізм. Але ж нині не 1956 рік. Невже у столичній владі не знають, що, починаючи із 1970-х, велотреки будують лише в закритих приміщеннях? Що велоперегони на треку вже майже 40 років — це виключно змагання "індор", тобто під дахом. Так само як не грають нині на "свіжому повітрі" у баскетбол, хокей, волейбол тощо. Навіть змагання ковзанярів у поточному столітті проходять лише у приміщенні.

Тож коли будувати велотрек для спортсменів, він має бути під дахом. Відкритий велотрек у ХХІ столітті — це навіть не анахронізм. Навіщо ж тоді у Києві витрачають чималі бюджетні кошти на заздалегідь застарілу спортивну споруду? Може, це має бути пам'ятник на честь здобутого там світового рекорду? Та не було ніби такого. А якби й було, вистачило б таблички на стіні.

Нікому ж не спало на думку відновлювати до футбольного Євро-2012 головний стадіон столиці у варіанті 1941-го чи 1966‑го. Бо оновлений "Олімпійський" будували для спортсменів і глядачів. Для кого оновлюють київський велотрек? Героїня ста­рого кіно відповіла б на це запитання словами: "Газєти надо чітать!" То покажіть мені ту газету!

Зараз ви читаєте новину «Велотрек чи пам'ятник?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути