пʼятниця, 01 січня 2016 06:10

У матчі-реванші Кличку треба частіше бити в корпус

29 листопада український боксер-важковаговик 39-річний Володимир Кличко програв британцеві Тайсону Ф'юрі. Українець перервав свою переможну серію. Вона мала 22 поєдинки, тривала 11 років.

Навесні чи влітку 2016-го нас очікує матч-реванш. Володимир прагнутиме повернути собі титул чемпіона світу з боксу.

Запитання до експертів: що Кличко має змінити, порівняно з попереднім поєдинком, і як діяти у прийдешньому бою.

Сергій Гордієнко, 44 роки, головний тренер жіночої збірної України з боксу:

— Володимир проти Ф'юрі діяв нерішуче. Не хотів ризикувати. Останній раунд Кличко відпрацював, як потрібно було боксувати протягом бою.

Також Володимир зациклився на ударах по голові. А по корпусу рідко пробивав. У боксі є таке поняття: якщо не вдається дістати суперника, то атаки слід починати з корпусу. Він цього не зробив. Володимирові нічого не вдавалося. Тож треба було ризикувати, просто побитися.

Едуард Менчаков, 36 років, тренер В'ячеслава Глазкова, претендента на титул чемпіона світу:

— У матчі-реванші Володимирові слід частіше працювати передньою рукою, прямими ударами по корпусу, бо Ф'юрі непогано захищає голову. Важливий і моральний бік — не потрібно звертати увагу на витівки Тайсона. Варто також зважати на захист.

Ф'юрі готовий, що Кличко пробиватиме йому лівий боковий, правий прямий, два прямих. Якщо Володя почне працювати в корпус, для Ф'юрі це буде несподіванкою.

Ігор Смольянов, 36 років, тренер з боксу:

— У першому бою Володимир раз ударив суперника в живіт. Це було в початкових раундах переднім прямим. Українець мав методично влучати передньою рукою в корпус. Або до передньої руки додавати потужний дальній прямий. Також цілити в живіт. І Тайсон у якийсь момент зупинився б. Плюс робота по животі зв'язала б британцеві руки. Варто додати дальній аперкот у клінчі — як у корпус, так і в голову.

Не почуваюся побитим або переможеним. Я лише програв. Ніхто, крім мене, не винен у поразці.

Я був у найкращій фізичній формі за своє життя. Але не ввійшов у поєдинок, не відчув його та суперника. Не міг спіймати ціль, щоб правильно завдати удар

Володимир КЛИЧКО, колишній чемпіон світу з боксу

Найбільш очікувані бої 2016 року за участі українців

1. Володимир Кличко — Тайсон Ф'юрі, Великобританія

Матч-реванш. Напевне, відбудеться в Англії. Матиме ажіотаж у світі. Для Володимира він стане визначальним — покаже, варто продовжувати кар'єру чи слід завершувати її.

2. В'ячеслав Глазков — Чарльз Мартін, США

16 січня 2016 року в Нью-Йорку, США, 31-річний В'ячеслав Глазков із Луганська отримає перший шанс стати чемпіоном світу. Побореться за титул міжнародної боксерської федерації у надважкій вазі з американцем Чарльзом Мартіном. Обидва поки що не мають поразок.

3. Захист Василя Ломаченка

Найбільша проблема чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації у напівлегкій вазі — з ним ніхто з топових боксерів не хоче зустрічатися. Після двох розминкових поєдинків 2015-го очікуємо, що 2016 року Василь отримає бодай один великий бій. Імовірно, з мексиканцем Лео Санта Крусом — суперчемпіоном, за ­версією Всесвітньої боксерської асоціації.

4. Захист Віктора Постола

2016 року цікаво буде подивитись на перший захист українцем титулу Всесвітньої боксерської ради в першій напівсередній вазі. Киянин має довести закономірність несподіваної перемоги в бою з аргентинцем Лукасом Матіссе.

5. Олександр Усик — Кшиштоф Гловацький, Польща

Усик має отримати перший чемпіонський шанс серед професіоналів. Ймовірно, побореться за пояс Всесвітньої боксерської організації в першій важкій вазі з поляком Кшиштофом Гловацьким.

Зараз ви читаєте новину «У матчі-реванші Кличку треба частіше бити в корпус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути