Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2016 05:20

"Тренерський штаб збірної України оголосимо на початку лютого"

 

18 грудня на півроку продовжили ­контракт із Михайлом Фоменком — головним тренером збірної України з футболу. Він зміг вивести команду до фінальної частини Євро-2016. Разом із помічниками — Володимиром Онищенком, Олександром Заваровим, Юрієм Сивухою та Віталієм Шпанюком.

67-річний Фоменко анонсував зміни в тренерському штабі національної команди. Найбільш обговорюваний варіант: ­заміна Олександра Заварова на Андрія ­Шевченка. Офіційно про це мали оголосити після новорічно-­різдвяних свят, у середині січня. Але досі цього не зроблено.

Чому? — запитуємо в головного тренера збірної України.

— Не турбуйтеся ви так, — відповідає Михайло Фоменко. — Усе буде зроблено вчасно. На початку лютого всі дізнаються склад тренерського штабу. Не пізніше.

Яка потреба у змінах — маєте претензії до роботи когось із помічників?

— Жодних. Пишуть, що хтось із них піде, хтось прийде. Це все чутки, які немає сенсу коментувати. Дочекайтеся офіційного оголошення.

Недавно два кандидати до збірної — Руслан Малиновський та Артем Кравець — перейшли до бельгійського "Генка" та німецького "Штутгарта". Як плануєте відстежувати їхню гру?

— Кравець ще не виходив на поле в офіційних матчах: першу гру після перерви в чемпіо­наті його команда проведе 23 січня. Гратиме Артем — стежитимемо за ним. Малиновський тиждень тому дебютував за "Генк". Подивився матч у запису. Дії Руслана не коментуватиму. По-перше, не роблю цього публічно, свою думку скажу гравцеві. По-друге, це перша його гра в новій команді. Висновки робити зарано. ("Генк" виграв удома в "Зюлте-Варегема" — 2:1. Малиновський вийшов на місці лівого центрального півзахисника. Отримав жовту картку. Був замінений на 84-й хвилині. На 87-й його команда провела переможний гол. Українець потрапив до символічної збірної туру.— "ГПУ")

Півзахисник іспанської "Севільї" Євген Коноплянка "випав" з основного складу свого клубу. Це турбує?

— А як інакше? Женя — основний футболіст збірної. Статус запасного в клубі — не те, що піде на користь нашій команді. Але я не думаю, що це — драматична ситуація. Швидше, життєва. У "Севільї" висока конкуренція, це дебютний сезон Євгена в Іспанії, у січні він грати не звик. В іспанському чемпіонаті зіграно трохи більше половини матчів. Коноплянка має досить часу, аби повернути місце в основному складі.

Нападаючий російського "Рубіна" Марко Девич результативно грав наприкінці минулого року. Але на вирішальні стикові матчі проти Словенії ви його не викликали. Проте футболіст заявив: знаю, що тренери збірної за мною стежать.

— Він сказав цілковиту правду.

Головний суперник збірної України на Євро-2016 — Польща. Роберт Левандовський, лідер команди, визнаний четвертим футболістом світу-2015. Випередив навіть уругвайця Суареса, автора переможного голу у фіналі торішньої Ліги чемпіонів. Цей факт вас здивував?

— Ні. Левандовський не грав у фіналі Ліги чемпіонів 2014/15. Але він — основний нападаючий німецької "Баварії", реального претендента на клубний європейський титул цього року. Багато забиває. Одного разу — п'ять м'ячів за дев'ять хвилин (у вересневому матчі "Баварія" — "Вольфсбург". — "ГПУ"). Що тут може дивувати? Ми чудово знаємо, що на Євро проти нас у складі збірної Польщі вийде один із найсильніших футболістів світу.

4 млн євро заплатить турецький "­Бешикташ" керівництву "Дніпра" за перехід воротаря 27‑­річного Дениса Бойка. Голкіпер підпише ­контракт на 3,5 року й отримуватиме 1,5 млн євро щосезону.

Крім "Бешикташа", на воротаря претендували й інші клуби. Але перехід до іспанської "Севільї" зірвався. Від київського "Динамо" Бойко відмовився.

Зараз ви читаєте новину «"Тренерський штаб збірної України оголосимо на початку лютого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути