Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2013 06:30

Повєткіну треба працювати на середній дистанції

Автор: фото: REUTERS
  Володимир Кличко (ліворуч)  та Олександр Повєткін вигравали Олімпійські ігри. Українець — 1996-го року, 
росіянин — 2004-го
Володимир Кличко (ліворуч) та Олександр Повєткін вигравали Олімпійські ігри. Українець — 1996-го року, росіянин — 2004-го

5 жовтня в московському спорткомплексі "Олімпійський" відбудеться бій у надважкій вазі. Чемпіон світу за трьома основними версіями 37-річний Володимир Кличко — 60 перемог, 51 нокаут, три поразки, нуль нічиїх — зустрінеться з "регулярним" чемпіоном світу за версією WBA росіянином Олександром Повєткіним, 34 роки — 26 перемог, 18 нокаутів, нуль поразок і нічиїх. Українець є однозначним фаворитом майбутнього поєдинку. Про те, за рахунок чого може перемогти Олександр Повєткін, говоримо з московським боксером-професіоналом 27-річним Володимиром Гончаровим. 2012-го він був спаринг-партнером росіянина перед його боєм з американцем Хасимом Рахманом.

— У Повєткіна не було гармонійного підходу до бою з Кличком — він зустрівся лише з одним габаритним суперником Анджеєм Вавжиком (у травні цього року росіянин нокаутував поляка в третьому раунді. — "ГПУ").

Бій із Вавжиком показав, що Олександр знає, як змагатися з високими боксерами. Є певні заготовки, добре продемонстровані Повєткіним у цьому поєдинку. А потрібного досвіду він набуде на спарингах. Не слід забувати й про любительську кар'єру Олександра. Там у нього були суперники всіх можливих габаритів.

Проти Кличка Повєткіну треба вміло діяти в ближньому бою, але зустріч із Марко Хуком (торік росіянин переміг німця за рішенням більшості суддів. — "ГПУ") показала, що ближнього бою в нього немає. Згодні?

— Ні. Бій із Хуком — виняток, найбільш невдалий поєдинок у кар'єрі Олександра. Зміна тренера і недооцінка суперника дали такий результат. Олександр додав у техніці ближнього бою, тренуючись під керівництвом Тедді Атласа і Кості Цзю.

Із Володимиром у ближньому бою працювати майже неможливо, оскільки він навалюється на суперника, тримає, штовхає. Із силовою підготовкою Повєткіна йому не вдасться впоратися з ним. Для Олександра потрібна середня дистанція. Для Володимира вона не зручна, бо арсенал українця залишає бажати кращого. А Олександр на цій дистанції б'є багато й різнобічно. Долати дальню дистанцію, зручну для Кличка, потрібно з різких стартів, тобто атак тоді, коли Володимир їх не чекає. Це дасть Олександрові можливість зачепитися за суперника.

Є думка, що в бою проти Кличка потрібна надприродна фізична готовність, здатність тиснути й боротися, спихати. Це так?

— Абсолютно. Та Олександр цим не володіє. Ведення ближнього бою з Володимиром можливе за умов сили й витривалості розбити його саме фізично, бити через його утримання, бити тоді, коли Володимир навалюється. В Олександра є чим серйозно загрожувати Володимирові й без цього. Повєткін — воїн. Не володіючи сильним ударом, він постійно тисне на суперника, б'є багато ударів. І важливо те, що Олександр тримає удар. А Володимир — ні.

Відомо, що Повєткін готується неподалік Москви із трьома спаринг-партнерами. Іншої інформації мало. Чи знаєте про інші нюанси підготовки Повєткіна до бою?

— Ні. У Москві нам відомо те ж саме. Готується Олександр в Московській області тихо, без зайвих очей і вух.

Чи відчутний у Москві ажіотаж перед майбутнім боєм у середовищі боксерів, уболівальників?

— Боксери очікують змін. І це відчутно. Незважаючи на результат зустрічі, не за горами переміни у цій важкій дивізії. А уболівальники хвилюються насамперед за справедливість і чесність бою.

Ваш прогноз на бій.

— Це як прогноз погоди, — завжди 50 на 50. Якщо Повєткін не завершить зустріч достроково, то, швидше за все, перемога буде віддана Кличку.

Усі новини про бій Володимира Кличка з Олександром Повєткіним читайте в "Газеті по-українськи" завдяки прес-туру, організованого торговою маркою "Хортиця".

Зараз ви читаєте новину «Повєткіну треба працювати на середній дистанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути