Ексклюзиви
пʼятниця, 19 серпня 2016 05:05

Олег Верняєв здобув Україні перше "золото" Олімпіади
2

Гімнаст Олег Верняєв показує золоту медаль Олімпіади-2016. Виграв змагання на паралельних брусах. Раніше став срібним призером у багатоборстві. Спортсмен народився в Донецьку. З 2009 року мешкає в Києві
Фото: ФОТО: REUTERS
Жан Беленюк (ліворуч) програв фінальну сутичку росіянину Давіту Чакветадзе — 2:9

16 серпня Україна здобула першу золоту медаль на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Гімнаст 22-річний Олег Верняєв став найсильнішим у змаганнях на паралельних брусах. Це його друга нагорода, раніше здобув "срібло" в багатоборстві.

Олег Верняєв родом із Донецька. 2009-го переїхав до столиці. Після закінчення змагань сфотографувався із бронзовим призером росіянином Давидом Білявським. Відмовився спілкуватися з російськими журналістами.

Упродовж 4-річного циклу Олег був однією з головних надій України на Олімпіаді. За цей час він відхилив пропозицію виступати за Росію.

За перемогу Верняєв отримає від держави $125 тис. — 3 750 тис. грн. Раніше мер столиці Віталій Кличко вирішив питання з квартирою для спортсмена, а інвестори вклали 5 тис. євро у придбання меблів.

"Срібло" Олімпіади здобув для України борець греко-римського стилю Жан Беленюк, 25 років. Виступає у ваговій категорії до 85 кг. Його батько — з Руанди, мати — українка.

Жан був головним претендентом на "золото". У фіналі виступав проти Дaавіта Чакветадзе, росіянина грузинського походження. Вигравав за очками — 2:0. Однак суддя Темо Казарашвілі — житель російської Твері, двічі ставив українця у партер. Це низька стійка з наданням переваги суперникові. Потім оштрафували на очко. Зрештою, перемогу віддали росіянинові —9:2.

"Бронзу" Ігор здобув для України легкоатлет із Харкова 26-річний Богдан Бондаренко. Чемпіон світу-2013, він підійшов до Ігор в оптимальній формі. Та за 10 днів до старту захворів. Лікувався антибіотиками. Показав результат 2,33 м. Потім пропустив висоту 2,36 м і штурмував 2,4 — щоб обійти канадця Дерека Друїна з 2,38 м. Подолати висоту Бондаренко не зміг. Друїн став чемпіоном.

18 серпня удень олімпійський чемпіон-2012 Юрій Чебан з Одеси стартував у фінальному заїзді веслувальників на 200 м у класі каное-одиночці.

Після змагального дня 17 серпня Україна має сім нагород — "золото", чотири "срібла" та дві "бронзи". Посідає 33‑те місце в загальнокомандному ­заліку.

Зараз ви читаєте новину «Олег Верняєв здобув Україні перше "золото" Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути