пʼятниця, 02 грудня 2016 06:10

"Однаково люблю й Україну, і Росію"

— Уже маю російське громадянство. У мене батьки — росіяни, а в Україні я отримував паспорт, тому що мав грати за юнацьку збірну. Зараз бачу перспективу в Росії. Тому не хочу вважатися легіонером, — каже 18-річний півзахисник Данило Лісовий.

Минулого місяця він отримав паспорт громадянина Росії. Лісовий — уродженець Чернігова. Провів 26 матчів за юнацькі збірні України — 16- та 17-річних. Перейшов із київського "Динамо" до російського "Зеніту" із Санкт-Петербурга. Тренерський штаб пітерського клубу очолює Мірча Луческу, колишній наставник донецького "Шахтаря".

— Після мого рішення пишуть багато негативних коментарів у соц­мережах. Це неприємно, адже я люблю й Україну, і Росію, — зізнається Лісовий.

Євген Сідаш, керівник інтернет-сайта Dynamomania.com, ­неодноразово бачив Лісового в матчах за юнаків київського "Динамо".

— Лісовий — талановитий гравець. Такий же, як і Булеца з Янаковим, які цього року виграли груповий турнір юнацької Ліги чемпіонів. Наприкінці минулого сезону Данило відмовився продовжувати контракт із "Динамо". Точну причину можуть знати тільки він та агент Вадим Шаблій. Але не думаю, що це пов'язано з бажанням виїхати до Росії.

17-річного Лісового випускали в матчі 19-річних динамівців проти "Шахтаря". Сам себе називає лівим нападником. Хоч це й не зовсім динамівська схема. Технічний, володіє хорошою швидкістю, непогано бачить поле. Проте не називав би цю втрату серйозною, — вважає експерт. — Чи проявить він себе в "Зеніті" — велике питання. Луческу робить ставку на досвідчених виконавців. Проте Лісовий показав себе в поєдинку з "Шахтарем". Саме там румунський тренер його помітив.

У пітерському клубі Лісовий провів три матчі за молодіжний склад. Діяв на позиції лівого атакувального півзахисника. Два поєдинки "Зеніт" програв, а в останньому, 29 листопада, переміг. Відзначитися голом колишньому українцеві не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «"Однаково люблю й Україну, і Росію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути