вівторок, 14 лютого 2017 05:50

Найкраще виступає Анастасія Меркушина

Автор: REUTERS
  Мартен Фуркад із Франції виграв гонку переслідування на чемпіонаті світу з біатлону
Мартен Фуркад із Франції виграв гонку переслідування на чемпіонаті світу з біатлону

Відбулася перша частина чемпіонату світу з біатлону. Пройшли п'ять гонок. Збірна України досі залишається без медалей. Найбільшим успіхом українських біатлоністів є п'яте місце в змішаній естафеті.

Наші тренери помилилися стратегічно. Ставку зробили на вікових 31-річну Валентину Семеренко та 30-річну Олену Підгрушну. Обидві поки що провалюють змагання. Наприклад, у спринті Валентина фінішувала лише 80-ю.

Натомість найкращі результати показує 22-річна Анастасія Меркушина. Її тільки цьогоріч почали залучати до серйозних змагань. Меркушина — найкраща українська дебютантка на світовій першості. Посіла восьме та десяте місця.

Нелогічно діють тренери жіночої збірної на чолі зі словенцем Урошем Велепецом. Після 34-го місця Підгрушної у спринті вони вирішили не заявляти Олену на гонку переслідування. Хоча білоруска Дар'я Домрачева після 27-го місця в спринті стала срібною призеркою в цій гонці. Виходить абсурд. Упродовж року українки готуються до чемпіонату світу, а коли приходить час вирішальних змагань, їх знімають. Мовляв, треба поберегти сили.

Хоча якби Олена покращила бодай трохи свій результат, мала би більше психологічної впевненості напередодні п'ятничної естафети.

Три золоті й одну срібну медалі здобула німецька збірна.

Найсильніша біатлонна держава світу не боїться робити ставку на молодь. Титуловану Міріам Гьоснер не включили до складу основної команди. Натомість Лаура Дальмайєр нині є лідером розіграшу Кубка світу.

Чемпіонат запам'ятався гучним скандалом. Найкращий біатлоніст світу француз Мартен Фуркад посварився із росіянами Антоном Шипуліним і Олександром Логіновим.

Фуркад і росіяни не подали руки одне одному на церемонії нагородження після змішаної естафети. Фуркада розізлила участь Логінова в офіційних змаганнях. Річ у тім, що два роки тому росіянина спіймали на вживанні еритропоетину — забороненого стимулятора. І хоч він відбув два роки дискваліфікації, Мартен вважає, що цього мало. Зрештою з ним погодилася й світова Федерація біатлону, яка вирішила зробити жорсткішим покарання за вживання допінгу.

Після першої частини чемпіонату за кількістю виграних медалей лідирують німці. За ними — французи, чехи, норвежці, білоруси й росіяни. В особистому заліку найбільше нагород — золото, срібло й бронзу зібрав Мартен Фуркад. Унікальний рекорд установив "король біатлону" Уле-Ейнар Бйорндален. Він 20 років поспіль не повертається із чемпіонатів світу без медалей. У неділю 43-річний Бйорндален виграв бронзу в гонці переслідування.

Змагання на чемпіонаті світу поновлять у середу 15 лютого. Жінки бігтимуть індивідуальну гонку.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще виступає Анастасія Меркушина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути