пʼятниця, 02 грудня 2016 06:00

Ломаченко має перемогти Рігондо

Автор: ФОТО З САЙТА www.sport.img.com.ua
  Василь Ломаченко — чемпіон світу у двох вагових категоріях
Василь Ломаченко — чемпіон світу у двох вагових категоріях

27 листопада найкращий український боксер 28-річний Василь Ломаченко переміг Ніколаса Волтерса. Колишній чемпіон світу з Ямайки відмовився від продовження поєдинку перед восьмим раундом. Ломаченко уперше захистив титул Всесвітньої боксерської організації у першій легкій вазі.

У восьми проведених поєдинках він став чемпіоном світу у двох вагових категоріях. В оновленому рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією американського журналу "Ринг" піднявся з сьомого на шосте місце. Василь ще на крок наблизився до мети в професіоналах — очолити список найкращих боксерів світу.

— Перемога над Волтерсом не лише закріплює становище Василя в рейтингу "паунд-фо-паунд" (найкращих незалежно від вагової категорії. — ГПУ), але і є сходинкою вгору, — каже боксерський тренер 37-річний Ігор Смольянов. — Ямаєць серйозний боксер. До бою проти Ломаченка він ішов без поразок. Перемагав іменитих спортсменів — австралійця Віка Дарчіняна, філіппінця Ноніто Донейра.

Скільки часу може знадобитися Василю, щоб стати найкращим боксером світу?

— У професійному боксі залежить від того, наскільки добре атлета ведуть і як багато в нього вкладають грошей. Вважаю, кар'єру можна й загубити. У всіх на пам'яті несвоєчасний бій Ломаченка з мексиканцем Орландо Салідо (у березні 2014 року українець зазнав єдиної поразки серед професіоналів. — ГПУ). А те, що Василь найкращий боксер, було зрозуміло ще на виграних ним Олімпіадах 2008-го і 2012 років.

Кого Ломаченку потрібно перемогти, щоб очолити рейтинг найкращих боксерів?

— Насамперед, майстра захисту кубинця Гільєрмо Рігондо. Також дворазового олімпійського чемпіона. Він виступає у на дві категорії нижчій вазі та є сьомим у рейтингу журналу "Ринг".

Наступного року можливий бій Ломаченка з багаторічним найкращим боксером світу філіппінцем Менні Пак'яо. Як може скластися цей поєдинок?

— Вважаю, у Василя більше шансів. Через те, що він кращий у захисті й різноманітніший у технічних діях. Прорахувати давно всім знайомого Пак'яо йому під силу.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко має перемогти Рігондо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути