Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2016 06:20

Ключовим моментом стала помилка суддів
2

Захисник ”Бешикташа” Андреас Бек (№32) проти атакувального гравця ”Динамо” Дерліса Гонсалеса. Після цього епізоду суддя призначить пенальті на користь киян, рахунок стане — 2:0
Фото: REUTERS/GLEB GARANICH

— Цей матч із "гірчинкою", адже він нічого не вирішував, — каже головний тренер київського "Динамо" 42-річний Сергій Ребров. — У попередніх турах ми програвали через нестачу концентрації. А сьогодні команда показала, що в неї є майбутнє.

6 грудня "Динамо" на своєму полі перемогло турецький "Бешикташ" — 6:0. Це — найбільша перемога київського клубу в основному раунді Ліги чемпіонів. Попередня була 18 років тому. Тодішня команда Валерія Лобановського виграла в "Баррі Таун" із Вельсу — 8:0. Але на стадії кваліфікаційного раунду.

Матч нічого для "Динамо" не вирішував. За будь-якого результату чемпіон України залишався на останньому місці в групі й не міг претендувати навіть на вихід до 1/16 фіналу Ліги Європи. А "Бешикташ" у разі перемоги гарантував собі участь у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — уперше в історії клубу.

Початок матчу був рівний. Гості діяли навіть гостріше за "Динамо". Не впевнено приборкував м'яч після навісних передач воротар киян Артур Рудько.

Ключовою в матчі стала помилка суддів. На 29 хв. за рахунку 1:0 господарі провели швидку атаку. Лівий нападаючий "Динамо" Дерліс Гонсалес у протиборстві із захисником Андреасом Беком штовхнув того у спину. Шотландський арбітр Крейг Томпсон прогледів цей момент. А кількома секундами пізніше зафіксував порушення гравця гостей. Призначив пенальті та вилучив Бека. Ярмоленко реалізував одинадцятиметровий.

"Бешикташ" не зміг гідно відреагувати на два пропущені м'ячі й чисельну меншість. Гра ­команди "розсипалася" тактично. Кияни отримали простір для розгортання наступальних комбінацій. Це стало наслідком психологічного провалу турків. Вони розраховували на перемогу. А за несприятливого розвитку подій просто "перегоріли". Наслідок — цілком справедливе вилучення ще одного їх футболіста нападаючого Абубакара.

Четверте місце в груповому турнірі для "Динамо" очікуване. Команда перед сезоном опинилася в ситуації, коли сильних новачків не було. Деякі футболісти пішли. Ті, що залишилися, стали грати гірше. Реброву вдалося втримати організацію гри на більш-менш належному рівні. Тому в жодному з поєдинків Ліги чемпіонів не було відвертого провалу. Водночас вище голови не стрибнули.

Юнацька команда "Динамо" здобула в турнірі п'яту перемогу.

Підопічні Юрія Мороза на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського виграли в "Бешикташа" — 3:1. Турецький клуб залишався єдиним, хто встояв проти "Динамо". У Стамбулі господарі навіть перемагали — 3:0. Але кияни зуміли забити тричі й уникнути поразки — 3:3. На домашній матч Мороз не виставив сімох гравців основного складу через травми й дискваліфікації. Це позначилося на грі команди. Вона не була настільки швидка та продумана, як зазвичай. Слабко відіграли центральні захисники "Динамо". Зате другий тайм показав, кияни фізично готові краще. Завдяки цьому затиснули суперника на його половині поля й забили два м'ячі. Найкращим у складі "Динамо", як і в попередніх матчах у Неаполі та Лісабоні, став правий нападаючий Богдан Ледньов — автор двох голів у ворота "Бешикташа".

"Динамо" та "Шахтар" наплювали на вболівальників

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" проігнорували інтерес українських уболівальників. Провідні клуби країни домовилися між собою зіграти в понеділок, 12 грудня. Та ще й почати матч о 19:00. У такий час не кожен зможе після робочого дня дістатися стадіону або телевізора.

Після жеребкування єврокубків "Динамо" попросило "Шахтар" зіграти матч першого кола в п'ятницю. У клубі хотіли краще підготуватися до стартової гри Ліги чемпіонів проти "Наполі", запланованої на вівторок. Донеччани погодилися. Чи допоміг перенос, можна побачити з виступу команди в Лізі чемпіонів. Гарантоване останнє місце за тур до закінчення групового турніру.

"Шахтар", погодившись на умови "Динамо", висунув вимогу. Матч другого кола — у понеділок. Бо в четвер донеччани грали поєдинок Ліги Європи в Португалії. Для них він нічого не вирішував. За тур до закінчення групового турніру "Шахтар" став першим незалежно від результатів шостого ігрового дня.

Прем'єр-ліга на змову клубів ніяк не відреагувала. От у Росії, коли "Ростов" і "Зеніт" домовилися зіграти навесні, керівництво ліги змусило їх вийти на поле згідно з календарем. Українській прем'єр-лізі все одно — скільки глядачів прийде на головний матч турніру. Вона від них не залежить. А от від власників клубів — на 100 відсот­ків. Тому як клуби домовляться — так і буде.

Футбол. Ліга чемпіонів 2016/17. Груповий турнір. Шостий тур

Група "В"

"Динамо", Київ, Україна — "Бешикташ", Стамбул, Туреччина — 6:0 (4:0)

6 грудня. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". 14036 глядачів, розрахований на 70050. 2 градуси морозу.

Суддя: Крейг Томпсон, Шотландія

"Динамо": Рудько — Бурда, Хачеріді, Віда, Антунеш — Рибалка — Сидорчук (Корзун, 66), Буяльський, Ярмоленко-к, Гонсалес (Циганков, 69) — Беседін (Мораеш, 76). Тренер: Сергій ­Ребров

"Бешикташ": Фабрі — Бек, Тошич, Марсело, Адріано — Хатчінсон-к, Толгай (Тосун, 46), Огузхан — Шахан (Генул, 46), Куарежма (Фрей, 70) — Абубакар. Тренер: Шенол Гюнеш

Голи: Беседін, 9, Ярмоленко, 30, з пенальті, Буяльський, 32, Гонсалес, 45, Сидорчук, 60, Мораеш, 77

Попередження: Огузхан, 20, Абубакар, 30, Бурда, 43, Адріано, 49

Вилучення: Бек, 29, Абубакар, 56

"Бенфіка", Лісабон, Португалія — "Наполі", Неаполь, Італія — 1:2

До 1/8 фіналу Ліги чемпіонів потрапили

Переможці груп: "Арсенал", Лондон, Англія; "Наполі", Неаполь", Італія; "Барселона", Іспанія; "Атлетіко", Мадрид, Іспанія; "Монако", Франція; "Боруссія", Дортмунд, Німеччина; "Лестер", Англія; "Ювентус", Турин, Італія

Команди, що посіли другі ­місця: "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція; "Бенфіка", Лісабон, Португалія; "Манчестер Сіті", Англія; "Баварія", Мюнхен, Німеччина; "Баєр", Леверкузен, Німеччина; "Реал", Мадрид, Іспанія; "Порту", Португалія; "Севілья", Іспанія

1/8 фіналу

Жеребкування — 12 грудня, понеділок

Умови:

1) переможці груп грають із командами, що посіли другі місця; 2) не можуть між собою грати команди з однієї групи;

3) не можуть між собою грати ­команди з однієї країни

14/15 лютого — 21/22 лютого, вівторок/середа — перші матчі

7/8 березня — 14/15 березня, вівторок/середа — повторні матчі

Зараз ви читаєте новину «Ключовим моментом стала помилка суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути